Gazze'de ambargoya bir şehit daha

Gazze’de tedavi olma imkanı bulamayan Hüda, kan kanserine yakalanmıştı ve dışarıda tedavi olmasına da müsaade edilmiyordu. Hüda'nın vefatıyla kuşatma kurbanlarının sayısı 365'e çıktı.

14-09-2009


Üç yaşındaki Hüda Ömer İbrahim Kandil’in kuşatma kurbanları kervanına katılmasıyla kuşatma şehitlerinin sayısının 365’e ulaştığı bildirildi. Gazze’de tedavi olma imkanı bulamayan Hüda, kan kanserine yakalanmıştı ve dışarıda tedavi olmasına da müsaade edilmiyordu.

Hüda’nın şehit olmasıyla Eylül ayında vefat edenlerin sayısı ise 5’e yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı bugün (14 Eylül Pazartesi) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada şunları ifade etti: “Filistin halkının göğsüne bir kaya gibi oturan barbar ve insanlık dışı ambargo can almaya devam ediyor. Gazzeli hastalar ambargo nedeniyle tedavi olamadıkları gibi, dışarıda tedavi olmalarına da izin verilmiyor.”

Sağlık Bakanlığı, dünyanın özgür ve onurlu insanlarına çağrıda bulunarak, suskunluklarını bozmalarını ve kuşatma altındaki Filistin halkına ve özellikle buradaki hastalara yardım etmelerini; hiç kimseden çekinmenden gece gündüz Filistin halkına en barbar ve en vahşi muameleleri sergileyen işgal varlığına da bu tür uygulamalarına son vermesi için baskı yapmalarını istedi.

(Kaynak: Filistin Haber)

 

Etiketler : #Gazze'de   #ambargoya   #bir   #şehit   #daha   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN