Gasbedilen Hicri Takvim, unutturulan Hicret

T.C. düzeni 26 Aralık 1925 yılında çıkardığı bir kanunla hicri takvimi kaldırarak, yerine kabul ettiği Miladi takvimle birlikte bu değerlerimizin hepsinin köküne kibrit suyu dökerek yaktı, yıktı ve benzeri yapılmamış her türlü ahlaksızlarını tarihleriyle marifetmiş gibi miladi takvimde göstererek, beyinlerimizi kirletip bizlere değerlerimizi unutturdu.

27-12-2021


Dikkat ederseniz Müslümanlar; Rasulullah (sav)’in 622 yılında Mekke’den Medine’ye hicret ettiği tarihin hicri yılın başlangıcı olarak belli olması açısından kullandıkları takvime Hicri takvim dediler. Hicret edince de Yesrib’i (Medine’yi) medeni yapıp Medine İslam devletini kurdular. Hicri takvimde neler yoktu ki; değerli zamanlarımız, günlerimiz, gecelerimiz, fetih tarihlerimiz, İslam tarihinde savaşlarımız, Cuma tatilimiz, ibadet günlerimiz, aylarımız, yıllarımız, bayramlarımız, namazlarımız, niyazlarımız vardı.

İşte; T.C. düzeni 26 Aralık 1925 yılında çıkardığı bir kanunla hicri takvimi kaldırarak, yerine kabul ettiği Miladi takvimle birlikte bu değerlerimizin hepsinin köküne kibrit suyu dökerek yaktı, yıktı ve benzeri yapılmamış her türlü ahlaksızlarını tarihleriyle marifetmiş gibi miladi takvimde göstererek, beyinlerimizi kirletip bizlere değerlerimizi unutturdu.

Şahin Özdaş'ın makalesini okumak için tıklayınız

Etiketler : #Gasbedilen   #Hicri   #Takvim   #   #unutturulan   #Hicret   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN