Fisk: ABD ve AB, siyonist buldozerlere neden sessiz?

Fisk işgal altındaki toprakları ziyaret ettikten sonra kaleme aldığı ve İngiliz The Independent gazetesinde “Batı Yaka’daki Kaya Tepeciklerin Arkası” başlığıyla yayınlanan makalesinde, siyonist hükümet buldozerlerle Filistin’i yerle bir ederken ABD ve AB’nin sessiz kalmayı tercih ettiklerini yazdı.

02-02-2010


İngiliz gazeteci Robert Fisk, Siyonistlerin bürokratik uygulamaları, Filistin halkını göç ettirme politikaları ve halka karşı uyguladığı ırkçı tutum nedeniyle Batı Yaka’daki Filistin halkının ağır ağır ilerleyen bir ölüm süreci yaşadığını yazdı.

İngiliz yazar Fisk işgal altındaki toprakları ziyaret ettikten sonra kaleme aldığı ve İngiliz The Independent gazetesinde “Batı Yaka’daki Kaya Tepeciklerin Arkası” başlığıyla yayınlanan makalesinde şunları yazdı: “Bugün bir anlamı olmayan Oslo Anlaşması’nın bıraktığı yangının bir parçası olan yemyeşil vadilere sahip bu kaylık tepede yaşayan Filistinlilerin durumu hiç de iyi görünmüyor. Siyonistlerin artan tecavüzleri, su kuyularını kapatmaları, evleri yıkmaları ve yeni evlerin yapımına izin vermemeleri buradaki insanları ağır ağır ölüme doğru götürüyor”.

Fisk, Filistinlilerin yaşadığı dramı yazmaya devam ederek şöyle dedi: “Burada yaşayan 150 bin Filistinliye karşılık, etraflarında 300 bin gaspçı yaşıyor. Adeta onları çevrelemişler. İşgal devleti burada 100 bin gaspçının da kanunsuz bir şekilde yaşadığını söylüyor. Bunların kaldığı yerleşke sayısı ise 120. Siyonistlerin insanlık dışı uygulamaları nedeniyle Batı’dan giden yardım kuruluşları bile Filistinlilere yardım etmekte zorlanıyor ve yardım elini uzatamıyorlar. Mesela burada artezyen su kuyuları açmaya çalışan İngiliz yardım kuruluşu engellenirken, yine bu kuruluşun bölgede yeraltında veya üstünde su boruları döşeme projesi de engellenmiş.”

Filistinlilerin evlerini başlarına yıkan Siyonist buldozerlere karşı gözlerini kapatan ABD’nin üç maymun politikasını da eleştiren İngiliz yazar Fisk, işgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan Filistinlilerin karşılaştıkları muamelenin, daha önce Güney Afrika’da zencilere karşı uygulanan ırk ayrımının aynısı olduğunu söyledi.

Ortadoğu’da barışın sanılandan daha zor olduğunu söyleyen Obama’yı eleştiren Fisk, iyi bir fikir olmasına rağmen bölgede Filistin ve Siyonist iki devlet fikrinin artık öldüğünü yazdı.

Siyonist hükümet buldozerlerle Filistin’de barışı yerle bir ederken ABD ve AB’nin sessiz kalmayı tercih ettiklerini söyleyen Fisk, Siyonist buldozerlerin bölgede son barış umutlarını da yıktığını ifade etti.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Fisk:   #ABD   #ve   #AB   #   #siyonist   #buldozerlere   #neden   #sessiz?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN