Firavun, Konvoy'a engel çıkarmayı sürdürüyor

15 Aralık’ta Türkiye’den yola çıkan Suriye ve Ürdün üzerinden Gazze’ye ulaşmayı planlayan Filistin’e Yol Açık Konvoyuna Mısır’ın engelleri sürüyor. Konvoy yolcuları Mısır'ın engellemelerine sonunda isyan etti.

05-01-2010


15 Aralık’ta Türkiye’den yola çıkan Suriye ve Ürdün üzerinden Gazze’ye ulaşmayı planlayan Filistin’e Yol Açık Konvoyuna Mısır’ın engelleri sürüyor.  Önce Ürdün’ün Akabe Limanı’nı kullanarak Nuveybe Limanı’na oradan da Gazze’ye ulaşması engellenen konvoy, tam 8 günlük yol güzergahını kullanarak vardığı  Mısır’da üstelik de  uzun pazarlıklar sonucu öne sürdüğü bütün şartları yerine getirmiş olmasına rağmen Ariş Limanı’ndan içeri sokulmadı.  Konvoyun şu ana kadar  11 gün gecikmesine sebep olan Mısır, Ariş Limanı’na ulaşan 52’si Türk 157 yolcunun pasaportuna el koydu. El konulan  pasaportların içinde diplomatik pasaportlar olduğu da bildirildi.

Siyonist işgalci hücumbotlarının tacizleri arasında iki günlük yolculuğun ardından dün sabah saatlerinde Ariş limanına ulaşan geminin içindeki 200 araç indirilmiş olmasına rağmen gemiyle gelen 14 yolcunun   limandan çıkmasına ise müsade edilmiyor.

Konvoy sonunda isyan etti

Bu arada Mısır’ın gemiyle Ariş’e ulaşmalarına izin vermediği için Ürdünlü bir işadamı tarafından kiralanan uçağın ikinci seferinin ise engellenerek içindeki 157 yolcu ile birlikte Şam’a indirildiğinin açıklanması üzerine havalimanındaki yolcular isyan etti. Sıraları kıran, ellerindeki eşyaları sağa sola fırlatan yolcular, uzun süre Firvavun Mısır ve Viva Gazze, pasport şeklinde sloganlar attı.

Yıldırım: "Mısır kendini küçük düşürüyor"

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ise Mısır’ın pasaportlara el konulmasının tahammül sınırlarını zorladığını, Mısır’ı İslam dünyasında küçük düşürdüğünü söyledi. Yıldırım, “Biz bu topraklara 17.20’de geldik. Mısır girmediğimiz ülkeye girdi, çıkmadığımız ülkeden de çıktı diyerek pasaportalarmıza giriş çıkış damgası vurmuş. Bunun hesabını dışişlerimiz soracaktır. Bize siz gidin diğerlerini göndeririz diyerek uluslar arası topraklardan çıkarmak istiyorlar. Bizi parçalamak istiyorlar buna izin vermeyiz” dedi.

İki yeni uçak daha kiralandı

Bu arada Mısır’ın arızalı diyerek Şam’a yönlendirdiği uçağın yolcularını getirmek üzere Şam ve Yunanistan’dan iki ayrı uçak kiralandı. Yolcuların yeni bir engel çıkmazsa bu uçaklarla nakledilmesi bekleniyor. Ancak konvoydakilerin en büyük sıkıntısı ise Refah sınır kapısında  da Mısır’ın benzer bir tavır sergileme ihtimali.

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #Firavun   #   #Konvoy'a   #engel   #çıkarmayı   #sürdürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN