Firavun Hüsnü'nün beyin ölümü gerçekleşti

Mısır resmi haber ajansı, sağlık durumu ağırlaşan Hüsnü Mübarek'in 'tıbben öldüğünü' duyurdu. Askeri kaynaklar ise 'Mübarek'in ölmediği' yönünde açıklama yaptı.

20-06-2012


Mısır devrik lideri Hüsnü Mübarek'in beyin ölümünün gerçekleştiği bildiriliyor.

Mısır İçişleri Bakanlığı sözcüsü Ali Mahmud, 84 yaşındaki Mübarek'in felç geçirdiğini ve duran kalbinin doktorların müdahalesiyle yeniden çalıştırılmasının ardından solunum cihazına bağlandığını söyledi.

Mahmud, Mübarek'in ambulansla tedavi gördüğü Torah Cezaevi Hastanesi'nden Kahire'nin güneyindeki Maadi Hastanesi'ne nakledildiğini belirtti.

Mübarek'in beyin ölümünün gerçekleştiği ve solunum cihazına bağlı olarak yaşatılan devrik liderin artık klinik açıdan ölü sayıldığı bildiriliyor.

Mısır resmi ajansıda 84 yaşındaki devrik liderin 'klinik açıdan öldüğü' haberini geçerken, habere askeri kaynaklardan yalanlama geldi. 

Yapılan açıklamada 'Mübarek'in solunum cihazına bağlı ve bilincinin kapalı olduğu ancak ölmediği' belirtiliyor.

Önce, Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in, duran kalbinin doktorların müdahalesiyle yeniden çalıştırılmasının ardından solunum cihazına bağlandığı haberi geldi.

Ardından, Mısır Devlet Haber ajansı Şark el Avsat ve Ahram Gazetesi Mübarek'in öldüğünü duyurdu. Nile Televizyonu da Mübarek'in öldüğünü duyurdu.

Ancak Resmi Haber Ajansı Mena, Mübarek'in, tedavi gördügü Torah Cezaevi hastanesinde duran kalbinin, doktorların elektroşok cihazıyla müdahalesi sonucu yeniden çalıştırıldığını duyurdu.

Daha sonra ise Mısır Haber Ajansı, ülkenin devrik diktatörü Hüsnü Mübarek'in 'klinik' açıdan öldüğünü duyurdu.

Kısa bir süre sonra da Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.  Resmi Haber Ajansı MENA, yetkililere dayanarak verdiği haberde Mübarek'in beyin ölümünün gerçekleştiğini duyurdu.

Ülkeyi 30 yıl diktatörlük ile yöneten ve 16 ay önce görevini devreden Mübarek'in öldüğü öne sürüldü. 84 yaşındaki Mübarek, bu ayın başlarında ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

ASKERİ YETKİLİLER, ÖLÜM HABERİNİ YALANLADI

Mısır basınında Mübarek'in öldüğü haberleri geniş şekilde yer alınca Yüksek Askeri Konsey üyesi Memduh Şahin; 'Mübarek ölmedi' açıklamasını yapmak durumunda kaldı.
Gözlemciler, haberi çıkaranların Tahrir Meydanı'ndaki göstericileri dağıtmak ve Yüksek Askeri Konsey'i içinde düştüğü zor durumdan kurtarmayı hedeflediğini söylüyor.
Ölüm haberinin doğruluğu henüz kesinleşmedi.

Eski Cumhurbaşkanı Mübarek, 25 Ocak 2011'de başlayan halk ayaklanması sırasında göstericilere müdahale etmeleri için güvenlik kuvvetlerine talimat vermekten suçlu bulunmuş ve müebbet (25 yıl) hapis cezasına çarptırılmıştı.

84 yaşındaki Mübarek, mahkeme kararının açıklanmasının ardından tedavi gördüğü hastaneden Torah Cezaevi'ne nakledilmişti.

Mübarek'in son iki hafta içinde ritm bozukluğu ve solunum yetmezliği şikayetleri bulunuyordu.

Daha önce iki kez duran Mübarek'in kalbi, doktorlar tarafından tekrar çalıştırılmıştı.

HASTANE ÇEVRESİNDE ÖNLEM

Öte yandan mübarekin nakledildiği hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı bildirildi. Mübarek, son iki hafta içinde ritm bozukluğu ve solunum yetmezliği gibi şikayetlerinin bulunduğu biliniyordu.

Eski Cumhurbaşkanı Mübarek, 25 Ocak 2011'de başlayan halk ayaklanması sırasında göstericilere müdahale etmeleri için güvenlik kuvvetlerine talimat vermekten suçlu bulunmuş ve müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Firavun   #Hüsnü'nün   #beyin   #ölümü   #gerçekleşti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN