Firavun duvarı örmeye başladı

ABD ve Siyonist işbirlikçisi “Firavun” lakaplı Hüsnü Mübarek başkanlığındaki Mısır yönetimi, tepkilere rağmen Gazze’ye çelik duvar örmeye başladı.

30-12-2009


ABD ve Siyonist işbirlikçisi “Firavun” lakaplı Hüsnü Mübarek başkanlığındaki Mısır yönetimi, tepkilere rağmen korsan devlet İsrail gibi Gazze’ye çelik duvar örmeye başladı. Duvarın uzunluğu en az 11 kilometre olacak. Yerin en az 18 metre derinliğine kadar inecek olan duvarın yüksekliği yer yer 30 metreye kadar yükselecek.

Hamas’ın Gazze’deki yönetimi demokratik seçimlerle ele geçirmesini hazmedemeyen “Firavun” lakaplı Hüsnü Mübarek liderliğindeki Mısır hükümetinin, bütün tepkilere rağmen terörist-korsan devlet İsrail gibi, Gazze’ye çelik duvar örmeye başladığı bildirildi. El Cezire televizyonu, Gazze sınırında çelik duvar inşasına başlayan iş makinalarının görüntülerini yayınladı. Bilindiği üzere Gazze halkının, sınır kapılarının kapatılmasından sonra kullandığı tüneller, ambargo girişiminin fiyaskoyla sonuçlanmasına yol açmıştı. İsrail'in Gazze savaşı sırasında tünellerin olduğu bölgeyi yoğun bir şekilde bombalaması da sonuç vermedi. Filistin halkı, zorunlu ihtiyaçlarını tünellerden Gazze'ye sokmaya başardı. Bunun üzerine Mısır, Gazze sınırına çelik duvar örmeye başladı.

Duvarın uzunluğu en az 11 kilometre olacak. Yerin en az 18 metre derinliğine kadar inecek olan duvarın yüksekliği yer yer 30 metreye kadar yükselecek. Duvarın finansmanını Amerika karşılarken, 18 ay içerisinde duvarın tamamlanması bekleniyor. Duvarda kullanılacak güçlendirilmiş çeliğin, Amerika Birleşik Devletleri'nde imal edildiği ve şiddetli patlamalara dayanıklı olduğu açıklandı. Fetih Hareketi dışında bütün Filistin, sınırda örülen bu duvara tepki gösteriyor, duvarın ambargoyu daha da şiddetlendireceğini düşünüyor. Mısır ve Fetih Hareketi ise duvarın, dış tehditlere karşı bir savunma hattı olduğu kanısında.

Etiketler : #Firavun   #duvarı   #örmeye   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN