Finkelstein: İsrail öldürmekten haz alır

"Soykırım Endüstrisi" kitabıyla tanınan ünlü Yahudi akademisyen Norman Finkelstein, İsrail devletinin insanları öldürmekten keyif aldığını söyledi.

12-06-2010


"Soykırım Endüstrisi" kitabıyla tanınan ünlü Yahudi akademisyen Norman Finkelstein, İsrail devletinin insanları öldürmekten keyif aldığını söyledi.

İsrail’in sıkıştığı zaman kirli yöntemler kullandığını söyleyen Finkelstein, “Onlar için öldürmek sorun değil. Şu anda sıkışmış durumdalar ve her şeyi yapabilirler” dedi.

Katliamın BM’deki film gösterimine katılan ünlü Yahudi akademisyen Norman Finkelstein, İsrail devletinin insanları öldürmekten keyif aldığını söyledi. Finkelstein, bu ülke için önemli olanın güç ve toprak elde etmek olduğunu belirtti. İsrail’in şu anda kendini zayıf gördüğünü belirten Finkelstein, “Bence hepimiz korkmalıyız. Onlar şimdi çok tehlikeli bir zamanda olduklarını düşünüyor. Öldürmek onların umurunda değil yeter ki toprak elde etsinler, güç kazansınlar” diye konuştu.

TÜRKİYE GEMİSİ ÖZELLİKLE SEÇİLDİ

İsrail’in bilerek ve isteyerek Türk gemisine saldırdığını ve bunu da özellikle uluslararası sularda yaptığını aktaran Finkelstein, ABD’de bazı kesimlerin Erdoğan’ın tavrına tepki göstermesini şu şekilde eleştirdi: “Peki Erdoğan’ı eleştirenler İran, Basra Körfezi’nde Amerikan bayraklı yolcu gemisine kanlı baskın düzenleseydi ne yaparlardı .”

“İsrailli yetkililer de biliyor ki bağımsız uluslararası bir araştırma grubu İsrail’in korsan bir devlet olduğu gerçeğini ortaya çıkaracak” diyen Finkelstein bu yüzden İsrail’in uluslararası bir komisyondan korktuğunu söyledi.

BASKIN TAKAS ANLAŞMASI YÜZÜNDEN

Finkelstein kanlı baskının atliamın Türkiye’nin İran ile yaptığı nükleer takas antlaşmasına İsrail’in tepkisi olarak değerlendirilebileceğini savundu. Türkiye’nin bölgesinde artan gücü İsrail’i rahatsız ettiğini ileri süren Finkelstein İsrail’in çevresinde güçlü bir devlet görmeye dayanamadığını belirtti.

KİRLİ YÖNTEMLERİ VAR

PKK’nın eş zamanlı saldırılarını da değerlendiren Finkelstein, “İsrail’in birçok kirli yöntemleri vardır. şimdi Ermenistan kozunu kullanmaya kalkıyorlar. İsrail sorun olarak gördüğü şeyleri kirli yollarla çözmeye alışık bir ülke” dedi.

 

Finkelstein'in "Soykırım Endüstrisi" adlı kitabı

(İslam ve Hayat / Star)

Etiketler : #Finkelstein:   #İsrail   #öldürmekten   #haz   #alır   
YORUMLAR
  • nco1   12-06-2010 22:46

    eğri oturup doğru konuşmak herkese haktır.teşekkürler

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN