Filistinlilerin zeytin ağaçlarını ateşe verdiler

Siyonist gaspçılar Filistinlilerin geçim kaynaklarını kurutmak için zeytin bahçelerini ateşe veriyor.

16-06-2011


Filistin halkına saldırılarına devam eden Siyonist gaspçılar dün akşam Batı Yaka'nın Ramallah şehrinin batısında bulunan Bel'in köyünün ayırım duvarının arkasına düşen zeytinliklerini ateşe verdi.

Irkçı Ayırım Duvarına Karşı Halk Komitesi bugün (16 Haziran Perşembe) yaptığı açıklamada, Bel'in köyüne ait arazilerde çıkarılan yangının zeytinlikleri telef ettiğini belirtti.

Zeytinliklerin ateşe verildiğinin anlaşılmasıyla hızla bölgeye intikal eden itfaiye araçlarıyla ilk yardım ekiplerinin işgal askerlerinin engellemeleri yüzünden yangına gereken müdahaleyi yapamadığını ve bu nedenle yangının daha geniş alanlara yayıldığını belirten Halk Komitesi, yangını söndürmek isteyen köy gençlerinin de işgal askerleri tarafından engellendiğini ve askerlerin gençleri dağıtmak için havaya ateş açtığını ifade etti.

Siyonist gaspçıların işgal ordusunun himayesinde Filistin halkına ve ekolojiye karşı yaptığı bu vahşetten işgal rejimini sorumlu tuttuklarını belirten komite, insan hakları örgütlerinden işgalcilerin insan ve doğa düşmanlığına engel olmalarını istedi.
 
(Kaynak: Filisitn Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Filistinlilerin   #zeytin   #ağaçlarını   #ateşe   #verdiler   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN