Filistinli gençten onurlu tavır: İşgalcinin kanlı elini sıkmadı

Hebrew Üniversitesi Arap Öğrenci Derneği Başkanı Ali Baher, üniversiteyi ziyaret eden işgalci siyonist Cumhurbaşkanı Şimon Perez'in elini sıkmadı ve "çocuk katili" diye protesto etti. Baher, işgal polisi tarafından tutuklandı.

03-11-2008


Hebrew Üniversitesi Arap Öğrenci Derneği Başkanı Ali Baher, üniversiteyi ziyaret eden işgalci siyonist Şimon Perez'in elini sıkmak istemeyince işgal polisi tarafından tutuklandı. Filistinli üniversite öğrencisi Ali Baher, pazar günü üniversiteyi ziyaret eden Perez'i cesur bir şekilde protesto ederek "çocuk katili" diye haykırdı. Perezin uzattığı eli de sıkmayı reddeden Filistinli genç  üç saat sonra da bu sebeple tutuklandı.

Üniversite disiplin komitesinin toplanıp hakkında karar almasına kadar Ali Baher'in üniversite kimlik kartı da elinden alındı. Olaydan sonra açıklama yapan Baher adeta sivil direniş dersi verir gibiydi, "İstemediğim kişilerin ellerini sıkmama hakkına sahibim" ifadesini kullandı.

Perez, hazine ile bütçe tartışmaları sebebiyle haftalarca grevin hüküm sürdüğü Kudüs Hebrew Üniversitesi'ni dün ziyaret etmişti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Filistinli   #gençten   #onurlu   #tavır: İşgalcinin   #kanlı   #elini   #sıkmadı   
YORUMLAR
  • AKSA   26-12-2008 14:15

    İBRAHİMİ BİR DURUŞA HASRET ALİ BAHERİN YAPTIĞI BU ONURLU DAVRANIŞLA GURUR DUYDU HANZALA GÜLÜMSEDİ SANKİ , KONUŞMAKTAN VEYA YAZIP CİZMEKTEN İLERİ GİDEMEYEN BİZLERİ BİR KEZ DAHA UTANDIRDI .. HELAL OLSUN ONA ALLAH MAKAMINI CENNET EYLESİN ... EN VAZGECİLMEZİ KURBAN ETMEK NASIL BİR ŞEYDİR BİLMİYORUM AMA BUNU ONUN TAVRINDA GÖRÜYORUM

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN