Filistinli bayan tutuklulara siyonistlerden vahşi zulüm

Siyonist işgal devletinin zindanlarında tutulan Filistinli bayan tutuklulara akıl almaz vahşi zulüm uygulanıyor.

11-10-2008


Tutuklandıktan sonra çocuklarını görmekten mahrum kalan Filistinli bayan tutuklulardan hamile olanlar tıbbi tedaviden yoksun kalıyor, çocuğun doğum halinde dahi prangaları çözülmüyor. Uygun olmayan yerlerde bırakılan tutuklular kötü yemekleri yemek zorunda kalıyorlar, hapis içerisinde tecrit, darp ve para ödeme gibi cezalara muhatap oluyorlar.

Siyonist işgal rejimi hapishanelerinde Filistinli tutukluların haklarını savunan Filistin İnsan Hakları Merkezi, siyonist hapishanelerindeki bayan esirlerin 20’den fazla insan hakkı ihlaline maruz kaldığını, bu ihlallerin tutuklanma anında başladığını açıkladı. İnsan Hakları Merkezi’nin yayınladığı rapora göre, Filistinli bayanlar tutuklanırken vahşi bir uygulama ile karşı karşıya kalıyor, üstelik bütün bunlar küçük çocuklarının gözleri önünde gerçekleşiyor. Tutuklandıktan sonra çocuklarını görmekten mahrum kalan Filistinli bayan tutuklulardan hamile olanlar tıbbi tedaviden yoksun kalıyor, çocuğun doğum halinde dahi prangaları çözülmüyor, uygun olmayan yerde bırakılıyorlar, kötü yemekleri yemek zorunda kalıyorlar, hapis içerisinde tecrit, darp ve para ödeme gibi cezalara muhatap oluyorlar. Aileleri kendilerine gösterilmiyor, bebekleri olan Filistinli bayan esirlere kötü şekilde muamele ediliyor. Siyonist işgalciler bunlarla da yetinmiyor,

Filistinli bayan esirleri korkutmak için sık sık koğuşları denetliyorlar, koğuşlara göz yaşartıcı gaz sıkıyorlar, esirlere küfür ediyor ve ağır hakaretlerde bulunuyorlar. Başka bir koğuşa geçişlerde ya da mahkemeye çıkartılma anlarında Filistinli bayan esirlere kötü muamelede bulunuluyor. Filistinli bayan esirler, dini vecibelerini yerine getirecek alanlardan mahrum kalıyorlar, lise ya da üniversite eğitiminin önüne engeller çıkartıyorlar. Filistin İnsan Hakları Merkezinin verilerine göre siyonist hapishanelerinde halen 70 Filistinli bayan esir bulunmaktadır. Siyonist hapishanelerde 10 binden fazla Filistinlini esir hayatı yaşadığı bilinmektedir.

(Vakit)

Etiketler : #Filistinli   #bayan   #tutuklulara   #siyonistlerden   #vahşi   #zulüm   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN