Filistin, Kur'an'la diriliyor

Kudüs Birliği adını taşıyan hafızlık kursunda altı kız kardeş birden hafız olurken, bir başka aileden de beş kişi Kur’an’ı hıfzetti.

15-10-2008


Filistin Hükümetine bağlı Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığı, Kur’an’ı hıfzedenler için Başbakan İsmail Heniyye gözetiminde bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Başbakan İsmail Heniyye’nin yanı sıra Vakıflar Bakanı Dr. Talib Ebu Şair, milletvekilleri, alimler, vatandaşlar ve öğrencilerle velileri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Talib Ebu Şair şöyle dedi: “Allah’u Teala Vakıflar Bakanlığı’na dinine hizmet etme şerefini verdi. Bu hizmetlerin en büyüğü, Kur’an ile ilgili hizmettir. Onun için bakanlık, ebedi mesaj olan Allah’ın kelamı için her türlü imkânı seferber ediyor. Bu amaçla bakanlık, hafızlık eğitimi için iki aylık kurs düzenledi. Allah’ın ihsanıyla kursa 1744 erkek, 624 bayan öğrenci katılarak, bu süre içinde Allah’ın kelamı Kur’an’ın yarısını ezberledi.”

Bakan Ebu Şair, öğrenci velilerini de Allah’ın kendileri için hazırladığı büyük sevaptan dolayı tebrik ettiğini belirterek, “Kur’an hafızları, dünya ve ahirette en hayırlı ve yüce insanlardır.” dedi. Öğrencilere de nasihatte bulanan Ebu Şair, Kur’an’ı sürekli okumalarını ve unutmamak için gayret etmelerini istedi.

Kudüs Birliği adını taşıyan bu hafızlık kursunda çok enteresan olayların da yaşandığını belirten Ebu Şair şöyle dedi: “Bu kursta altı kız kardeş birden hafız olurken, bir başka aileden de beş kişi Kur’an’ı hıfzetti. Yine babaları vefat etmesine rağmen iki kardeş hafızlıklarını tamamladı. Yine bu kursta sekiz yaşında bir öğrencimiz Kur’an’ı hıfzederken, özürlü bir kızımızın yatalak durumu Kur’an’ı hıfzetmesine mani olmadı.”

(Filistin Haber)

Etiketler : #Filistin   #   #Kur'an'la   #diriliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN