Fatih Camii bombalanacaktı

Taraf Gazetesi'nde yayınlanan haberde; Çetin Doğan cuntasının 2003 tarihli Çarşaf ve Sakal kodlu eylem planlarına göre, darbe ortamı yaratmak amacıyla Fatih ve Beyazıt camilerinde Cuma günü bombalı saldırı düzenlenecekti.

20-01-2010


İslam ve Hayat

Jandarma yüzbaşı H.T. komutasındaki 9 kişilik eylem timi, cep telefonu düzenekli patlayıcı cemaate en yakın ayakkabılığa yerleştirilecek ve Cuma namazının farzının kılınmasının ardından düğmeye basılacaktı. Bölgedeki ajanlar da provokasyon amacıyla harekete geçecekti.

Ezan öncesi kan dökülecekti

Beyazıt Camii’ne yönelik Sakal Eylem Planı’na göre tahrip düzeneği, bir çanta içine yerleştirilecek ve şadırvanda unutulmuş görüntüsü ile bırakılacaktı. Jandarma binbaşı H.Ö. komutasındaki tim, bombayı yine Cuma günü, ezandan 10 dakika önce patlatacaktı. Eylemde özellikle yaralı sayısının fazla olması isteniyor.

Öfkeli kalabalığı avluda toplayın

Çarşaf Planı’na göre, patlama sonrası oluşacak panik havası iki kamera ile görüntülenecek, avluda toplanacak öfkeli kalabalığın da caddeye taşması sağlanacaktı.

Taraf Gazetesi’nin haberine göre ayrıca; Sıkı yönetim ilan edilmesini sağlamak için hazırlanan Oraj Hava Harekat Planı’nda, Ege’de uluslararası kriz çıkarmak amacıyla gerekirse bir Türk jetinin düşürülmesi yer alıyor.

 

Özel Filo Personeline Görev

Planda bu gerçekleşmediği takdirde Özel Fila Personelinden bir pilotun, uygun bir yer ve uçuş sırasında kendi jetlerimizden birini düşürmesi hedefleniyordu.

Hava Müzesi Basılsın

Planın icra bölümünde 134. Filo'nun Kadıköy ve Fatih'te iki gösteri yapması hedefleniyor: Gösterilerin yapıldığı gece, cübbeli ve sarıklı grupların Hava Müzesi'ni basması sağlansın.

Daha önce de cunta faaliyetleri nedeniyle ismi gündeme gelen emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın yanı sıra, yakın zamanda 2004'teki darbe girişiminden dolayı ifade veren eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı ve meşhur 'darbe günlükleri'nin sahibi Özden Örnek ile ihbar mektuplarıyla gelen andıçlarda imzası bulunan emekli Orgeneral Ergun Saygun isimleri yer alıyor.

(Kaynak: Taraf)

Etiketler : #Fatih   #Camii   #bombalanacaktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN