Fanatik hahamlar, Mescid-i Aksa'yı bastı

Fanatik Yahudi akım üyesi 45 haham bugün (10 Mayıs Pazartesi) işgal güçlerinin koruması altında Mescidi Aksa’nın avlusuna baskın düzenledi.

10-05-2010


Fanatik Yahudi akım üyesi 45 haham bugün (10 Mayıs Pazartesi) işgal güçlerinin koruması altında Mescidi Aksa’nın avlusuna baskın düzenledi.

Hahamların baskını Haziran 1967’de kentin iki yakasının birleştirilmesinin 43. yıldönümü öncesi gerçekleştirdikleri bildirildi.

Siyonist işgal devletinde yayınlanan Yediot Aharonot gazetesi, hahamların bu baskınla dolaylı müzakereler ve sözde barış girişimine rağmen, İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ten kesinlikle taviz vermeyecekleri mesajını vermek istediklerini yazdı.

Baskının katılım açısından şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük baskın olduğunu söyleyen gazete, bu tür baskınları fanatik Siyonist akım liderlerinin her yıl yaptıklarını ve adet haline getirdiklerini bildirdi.

Baskına katılan hahamlardan bazıları ise Mescidi Aksa avlusunda tur atarak mesaj vermek ve bu mekanın Yahudilerle ne kadar derin bağlara sahip olduğunu göstermek, Yahudi halkı arasında bu mekanlara karşı sorumluluk duygusunu güçlendirmek istediklerini söyledi.

Öte yandan, fanatik Siyonist hahamların Mescidi Aksa baskınıyla ilgili bir açıklama yapan İslami Direniş Hareketi sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, bu sabah gerçekleşen baskının Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı Yahudileştirme planlarının bir parçası olduğunu belirtti.

Ebu Zuhri, Hamas Basın Bürosu tarafından basına dağıtılan ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan yazılı açıklamasında, Siyonistlerin kutsal mekanlara ve Filistin halkına yönelik saldırılarında gözlenen artışın Arapların ve işgalciyle müzakere peşinde koşan Fetih Hareketi’nin tavrından kaynaklandığını söyledi.

İşgalcinin cinayetlerinin müzakerelerin yeniden başlamasının doğal sonucu olduğuna dikkat çeken Ebu Zuhri, işgalcinin müzakerelerin kendisi için hiçbir şekilde bağlayıcı olmadığı mesajını vermek istediğini ifade etti.

Hamas sözcüsü, açıklamasını “Bu cinayetler, Hamas Hareketi’nin işgalciyle müzakerelere karşı tavrının ne kadar doğru olduğunu gösteriyor” diyerek noktaladı.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Fanatik   #hahamlar   #   #Mescidi   #Aksa'yı   #bastı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN