Faize sevindirik olmuş!

Kurdaki yükselişi ve Merkez Bankası’nın salı gecesi aldığı sert faiz artırımı kararını değerlendiren Murat Ülker, gece yarısı açıklanan karara ilişkin olarak “Faizi bekleyip de faizin yükselmesinden sevineceğim hiç aklıma gelmezdi” dedi.

31-01-2014


Murat Ülker düzenlediği toplantıda, “Le Saffre dünyanın en büyük maya şirketi, Türkiye’de de halihazırda iki fabrikası var” dedi. Geçen yılın son günlerinde ABD’li çikolata şirketi DeMet’s Candy’yi 221 milyon dolara almak için Brynwood Partners ile hisse alım sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatan Ülker, bu satın alma ile Kuzey Amerika pazarındaki faaliyetlerini büyütmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Önümüzdeki dönemde de şirket alım ve satışlarının devam edeceğini belirten Yıldız Holding Şirket Alımları, Birleşmeler, Ortaklıklar ve İş Geliştirme Genel Müdürü Nurtaç Ziyal ise, 2011 yılında 1.614 milyar liralık alıma karşılık 850.9 milyon lira değerinde iştirak satışı yaptıklarını söyledi. Ziyal, “Yurtdışında bisküvi, çikolata ve şekerdeki fırsatların hepsini takip ediyoruz” dedi. Gece yarısını bekledi...

Kurdaki yükselişi ve Merkez Bankası’nın salı gecesi aldığı sert faiz artırımı kararını da değerlendiren Ülker, gece yarısı açıklanan karara ilişkin olarak “Faizi bekleyip de faizin yükselmesinden sevineceğim hiç aklıma gelmezdi” dedi. Ülker konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sanayici olduğum için yüksek faizi pek sevmem, çünkü teşebbüsü öldürür. Yüksek faiz taraftarı değilim, ama ben de dedim ki ‘şu iş olsa da rahatlasak’... Neticede herkes bizim kadar ne olduğunu görüyor, bu işten mesul olanlar da eninde sonunda bakıyorlar ve işi düzeltiyorlar ben ona inanıyorum. Stabilitenin bozulmayacağına, aklıselimin hâkim olacağına inancım var. Niye, ‘ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ denir ya, şimdi herkes bir laf söylüyor. Ama geçen 10 senede ne olduğuna baktığımız zaman, bundan sonra da aynı şeylerin oluyor olması lazım.”

(Ajanslar)

Etiketler : #Faize   #sevindirik   #olmuş!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN