Etiyopya askerleri Somali'de katliam yapıyor

İşgalci Etiyopya askerleri iki yıldır Somali'de yargısız infazlarda bulunuyor. İşgalciler özellikle boğaz kesme yöntemini kullanıyor.

24-04-2008


İşgalci Etiyopya askerleri iki yıldır Somali'de yargısız infazlarda bulunuyor. İşgalciler özellikle boğaz kesme yöntemini kullanıyor. İnsan Hakları Örgütü, Etiyopya askerlerini geçen hafta sonunda Somali'deki bir camiye düzenledikleri saldırıda sivilleri öldürmekle suçladı. Baskında ayrıca 40 Somalili çocuğun ele geçirildiğini söyleyen örgüt, çocukların derhal salıverilmesi çağrısı yaptı. Bazıları henüz dokuz yaşında olan çocukların, isyancı olarak yetiştirilmekte oldukları zannıyla askeri bir kampa götürüldüğü sanılıyor.

İnsan hakları örgütüne göre saldırıda aralarında caminin imamı ve başka din adamlarının da bulunduğu 20'den fazla kişi öldürüldü. Örgütün raporunda yer verdiği görgü tanıkları, bunların çoğunun silahsız siviller olduğunu ve bazılarının boğazlarının kesildiğini anlattı.

Etiyopya ise birliklerinin hafta sonundaki baskın sırasında sivilleri öldürdüğü iddiasını yalanlıyor. Pek çok Somalili artık Etiyopya ordusunu bir işgal gücü ve geçici hükümeti de onların kuklası olarak görüyor. (Timetürk)

Etiketler : #Etiyopya   #askerleri   #Somali'de   #katliam   #yapıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN