Esed rejimi, İdlib'in Binniş kasabasına klor gazıyla saldırdı

Suriye'de orduya ait helikopterden, İdlib'in Binniş kasabasına "klor gazlı" bomba atıldığı ve çok sayıda kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

24-03-2015


Suriye'de rejim güçlerine ait helikopterden İdlib kentinin Binniş kasabasına "klor gazlı" bomba atıldığı, gazdan etkilenen çok sayıda kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Ülkenin kuzeybatısında, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'in Binniş kasabasındaki sahra hastanesinin doktorlarından Rami ebu Ubeyde, yaptığı açıklamada, orduya ait helikopterle bölgeye klor gazlı saldırı düzenlediğini söyledi.

Saldırıda, çoğu çocuk onlarca kişinin zehirli gazdan etkilendiğini ve sahra hastanesine getirildiğini ifade eden Ubeyde, "Maalesef gazlardan etkilenenlerin çoğu kadın ve çocuklardı. Bazıları ileri derecede bazıları da hafif şekilde etkilendi. Şu ana kadar ölümle sonuçlanan vaka yaşanmadı" dedi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada da helikopterle Binniş kasabasına "klor gazlı" düzenlendiği, saldırıdan etkilenen çoğu çocuk 20 kişinin sahra hastanesine kaldırıldığı kaydedildi.

(AA)

Etiketler : #Esed   #rejimi   #   #İdlib'in   #Binniş   #kasabasına   #klor   #gazıyla   #saldırdı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN