Esed rejimi Doğu Guta'ya paraşütle bomba yağdırdı, son 3 günde katledillen mazlumların sayısı 296'ya yükseldi

Pazar gününden bu yana yüzlerce mazlumun Esed diktasınca katledildiği Doğu Guta’da katliam sürüyor. Bugün de rejimin paraşütlerle bölgeye bomba yağdırması fotoğraflarla belgelendi. Pazar gününden bu yana bombardımanlarda katledilen mazlumların sayısı 296'ya yükseldi.

21-02-2018


Pazar gününden bu yana yüzlerce mazlumun Esed diktasınca katledildiği Doğu Guta’da katliam sürüyor. Bugün de rejimin paraşütlerle bölgeye bomba yağdırması fotoğraflarla belgelendi.
 
EN AZ 296 MAZLUM KATLEDİLDİ
 
Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, Pazar gününden bu yana en az 296 kişi, Doğu Guta’ya yönelik saldırılarda hayatını kaybetti. Bugün de en az 10 kişinin öldürüldüğü, 200’den fazla kişinin de yaralandığı tahmin ediliyor.
 
 
400 BİN SİVİL YAŞIYOR
 
Muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Guta'da yaklaşık 400 bin sivil yaşıyor. Doğu Guta, Astana anlaşmalarında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilmişti ancak Rusya'nın garantörlüğünü üstlendiği Esed rejimi, geçen yıl nisan  ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını yoğunlaştırdı ve son aylarda  saldırılarını şiddetlendirdi. İnsani krizin derinleştiği bölgede, yüzlercesi acil  durumda binlerce hasta sivil tahliye edilmeyi bekliyor. Bunların birçoğu çocuk  veya ileri evre kanser hastası. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk açlık ve  ilaçsızlık yüzünden yaşamını yitirdi.
 
(İslam ve Hayat / AA)

Etiketler : #Esed   #rejimi   #Doğu   #Guta'ya   #paraşütle   #bomba   #yağdırdı   #   #son   #3   #günde   #katledillen   #mazlumların   #sayısı   #296'ya   #yükseldi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN