Esed rejimi 4 yılda 5 bin 280 anneyi katletti

Esed rejimi çoğu çocuğu annesiz bırakırken, bir çok anneye de evlat acısı yaşattı. 2011 yılından bu yana 5 bin 280 anne hayatını kaybetti.

22-03-2015


Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından Anneler Günü münasebetiyle yayınlanan raporda, 5 yıl boyunca 5 bin 280 annenin hayatını kaybettiği, en az 68 bininin ise dul kaldığı belirtildi.

Raporda, annelerin 18 bin 572 çocuğu savaşta kaybederek evlat acısı yaşadığı vurgulandı.

Sorgu merkezlerinde hala yaklaşık 180 annenin işkence ve saldırılara maruz kaldığı ifade edilen raporda, 2011 Mart ayından bu yana söz konusu merkezlerde 11 doğum vakasının gerçekleştiği, çocukları ve eşleri itiraflarda bulunsun diye annelere işkence yapıldığı kaydedildi.

Suriyeli sığınmacı annelerin de yaşadığı zorluklara değinilen raporda, "Kadınlar, eşlerini ve çocuklarını ya kaybettikleri ya da Suriye'de bıraktıkları için sığındıkları ülkelerde ailelerinin bütün yükünü sırtlanmak zorunda kalıyorlar. Sığınmacı kadınların yüzde 25'i bu durumda" denildi.

Raporda ayrıca, sığınılan komşu ülkelerde en az 85 bin çocuğun dünyaya geldiği ve çoğunun kimliğinin bulunmadığı ifade edildi.

Arap ülkelerinde 21 Mart anneler günü olarak kutlanıyor.

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Esed   #rejimi   #4   #yılda   #5   #bin   #280   #anneyi   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN