Esed kimyasal silahla saldırdı iddiası: 635 maktul

Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta Banliyösüne düzenlediği saldırıda 635 kişinin katledildiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı iddia edildi.

21-08-2013


Dün gece 03:30 civarında rejim Şam Doğu Ğuta'da Ain Tarma ve Zamalka'da ve Batı Ğuta'da Muaddamiye'de kimyasal silah kullandı. Çoğunluğu kadın ve çocuk 482'den fazla şehit var. Saldırının kurbanlarına müdahale edecek ekipman ve personel yetersizliği sebebiyle muhtemelen ölü sayısının artması bekleniyor.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta Banliyösüne düzenlediği saldırıda 430 kişinin öldüğünü, yüzlerce kişinin de yaralandığını iddia etti.

SRGC'nin Devrim Komuta Konseyi'nden alınan bilgiye göre, Doğu Guta bölgesinde 6 noktaya saldırı düzenlendi. Kimyasal silahın da kullanıldığı öne sürülen saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 430 kişi öldü.

Bölgedeki aktivistler yoğun saldırılar nedeniyle 3 bin 600 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade edildi.

Rejim güçlerinin Meliyha, Cobar, Muaddamiye, Eş Şam ve Dareyya'ya ağır silahlarla saldırdığını belirten SRGC, saldırıların kentin farklı bölgelerinde sürdüğünü belirtti.

Saldırıların yapıldığı bölgeler ayrıca diğer türde yoğun roket, havan, topçu bombardımanı altında. Yardım çalışmalarında çok sayıda sağlık personeli ve gönüllünün de katledildiği haberleri geliyor.

Rejim gaz saldırısı yaptığı bölgelere bombardımanla yükleniyor, aynı zamanda da karada buralara kuvvet yığıyor.

SRGC ile Yerel Koordinasyon Komitesi ve bölgedeki aktivistler, saldırılarda kimyasal silah kullanıldığını öne sürdü.

(Haksöz Haber / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Esed   #kimyasal   #silahla   #saldırdı   #iddiası:   #635   #maktul   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN