Esed'in kuşattığı bölgede açlıktan ölümler başladı

Suriye'nin başkenti Şam'ın banliyölerinden Muaddamiye'den bir süredir gelen gıda ve ilaç yetersizliğinden ölümlere 10'u çocuk 11 kişi daha eklendi. Yiyecek ve ilaç sıkıntısının had safhaya ulaştığı Muaddamiye'de çoğu çocuk ve kadın 12 bin sivil kuşatma altında açlık ve hastalıklarla savaşıyor.

11-10-2013


Suriye'nin başkenti Şam'ın banliyölerinden Muaddamiye'den bir süredir gelen gıda ve ilaç yetersizliğinden ölümlere 10'u çocuk 11 kişi daha eklendi. Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamada, 'Muaddamiye bölgesinde gıda ve ilaç yetersizliğinden 10'u çocuk 11 kişi hayatını kaybetti. Rejim güçlerinin bölgeye gıda ve ilaç girişlerine izin vermemesi insani dramlar ortaya çıkarmıştırdır' denildi.
 
12 BİN KİŞİ ÖLÜYOR
 
Bölgede gıda maddelerinin tümüyle tükendiği ve insanların bitkilerle beslenmek zorunda kaldığı belirtilen Açıklamada,'7 bini çocuk ve kadın 12 bin insan açlık sınırındadır'' denildi.
 
BM HAREKETE GEÇSİN
 
SNHR açıklamasında, BM'ye bağlı kurumlara harekete geçmeleri çağrısı yaparak şu ifadelere yer verdi: 'Bölgede ambargo sürmekte, 10 aydan bu yana elektrikler kesik. Temel gıdalara ulaşım sağlanamıyor. Tıbbi malzeme yetersizliği dolayısıyla hastalara ilkel yöntemlerle müdahale ediliyor. Tek kullanımlık malzemeler mükerrer kullanıldığı gibi, antibiyotikler de sadece zorunlu durumlarda kısıtlı kullanılabiliyor.''
 
(Yeni Şafak)

Etiketler : #Esed'in   #kuşattığı   #bölgede   #açlıktan   #ölümler   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN