Esed halkını yine Scud'la vurdu: 141 maktul

Suriye’de hava saldırıları ve Scud füzesi sonucu onlarca kişi katledildi. Dünkü saldırılarda da 12'si çocuk 141 kişi can verdi.

07-03-2013


Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCCSy), 6 Mart 2013 Çarşamba günü Suriye genelinde 141 kişinin katledildiğini duyurdu.

Ölenler arasında 12 çocuk ve 11 kadın var. Ölenlerin 2’sinin işkenceyle katledildiği tespit edildi.

LCCSy’nin verilerine göre 34 kişi Şam semtlerinde, 30 kişi İdlip’te, 27 kişi Humus’ta, 18 kişi Rakka’da, 16 kişi Halep’te, 6 kişi Deyr ez-Zor’da, 4 kişi Lazkiye’de, 3 kişi Hama’da, 3 kişi Dera’da katledildi.

Saldırılar bugün de tüm şiddetiyle devam etti.

İDLİP ve RAKKA’YA SCUD SALDIRISI

Suriye'de İdlib kentinin Sermin beldesine düzenlenen hava saldırısı ve Rakka'nın Ma'adin beldesine düşen Scud füzesi sonucu onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), rejime ait bir savaş uçağının ülkenin kuzeybatısındaki İdlib şehrinin Sernim beldesindeki yerleşim yerlerini bombaladığını, saldırıda onlarca ölü ve yaralı olduğunu açıkladı.

Yaralı sayısının fazla olmasından dolayı beldedeki sahra hastanelerinin yetersiz kaldığını kaydeden SRGC, Rakka'nın Ma'adin beldesine düşen Scud füzesinin de onlarca kişinin ölmesine ve yaralanmasına yol açtığını duyurdu.

Rejime bağlı güçlerin İdlib'in Neyrab, Heyş ve Cisr eş-Şuğur beldelerini savaş uçaklarıyla bombaladığına işaret eden SRGC, Esad'a bağlı güçlerinin iki günden bu yana Humus'ta muhaliflerin yoğun olduğu bölgeleri ağır silahlarla bombaladığını, kentte Özgür Suriye Ordusu ile Esed birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti.

Başkent Şam'ın Kalamun bölgesindeki 155. Tugay'dan ülkenin kuzeyine doğru iki Scud füzesi fırlatıldığını bildiren SRGC, Şam'ın Dariyya, Doğu Guta, Haresta ve Muaddamiye bölgelerine roket ve havan topuyla saldırıldığını dile getirdi.

Savaş uçaklarının Halep'teki Minniğ askeri hava üssü yakınlarındaki yerleşim bölgelerini bombaladığına da değinen SRGC, muhalif güçlerin söz konusu havaalanının çevresini kuşattığını kaydetti.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Esed   #halkını   #yine   #Scud'la   #vurdu:   #141   #maktul   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN