Esed güçleri, iki ailenin tüm fertlerini katletti

Esed güçlerinin Şam'ın banliyösüne düzenlediği saldırıda, aralarında 2 ailenin tüm fertlerinin bulunduğu 16 kişinin katledildiği bildirildi.

31-10-2013


Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin Şam'ın güney kesimlerinde yer alan muhaliflerin kontrolündeki Hacer-ül Esved bölgesine ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 16 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Ölenler arasında 2 ailenin tüm fertlerinin de bulunduğu aktarılan açıklamada, saldırı rejimin yeni bir "katliamı" olarak nitelendirildi.

ÖSO'dan askeri konvoya saldırı

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de Esed güçlerinin kentin Muleyha bölgesindeki ilaç fabrikasının çevresindeki yerleşim yerini füzeyle vurduğu ve onlarca kişinin yaralandığını, burada direnişçilerle Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını kaydetti.

LCC, ülkenin doğu bölgesindeki Dera kentinde de Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) rejime ait bir askeri konvoya saldırdığı, çok sayıda aracı imha ettiği ve onlarca askeri etkisiz hale getirdiğini de bildirdi.

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Esed   #güçleri   #   #iki   #ailenin   #tüm   #fertlerini   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN