Esed güçleri Haleb'i yine Scud füzesiyle vurdu

Esed güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlediği saldırılarda 93 kişi katledildi.

27-02-2013


Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlediği saldırılarda 93 kişinin katledildiğini duyurdu.

SNHR, Esed güçlerinin Salı sabahtan bu yana başkent Şam'ın banliyölerine gerçekleştirdiği saldırılarda 46 kişinin katledildiğini, yüzlerce kişinin yaralandığını belirtti.

Savaş uçaklarının başkentin Doğu Guta bölgesini bombalamasında onlarca evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü aktaran SNHR, ayrıca saldırılarda, Halep'te 13, Hama'da 11, İdlib'de 7, Humus'ta 5, Dera ve Deyru'z Zor'da 4'er, Rakka, Suveyda ve Haseke kentinde 1'er olmak üzere ülke genelinde 93 kişinin katledildiğini bildirdi.

Rakka kentine bağlı Meadin beldesindeki yerleşim yerine düşen Scud füzesinde yıkılan evlerin enkazından ölü ve çok sayıda yaralının çıkartıldığını kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusu'na(ÖSO) bağlı birliklerin Halep'teki Miniğ askeri hava üssüne saldırıp, 2 helikopteri etkisiz hale getirdiğini kaydetti.

Halep'in Beyanun ve Hayan beldelerindeki yerleşim yerine Scud füzesinin düşmesi sonucu çok sayıda evin yıkıldığını bildiren SRGC, halkın korkudan söz konusu iki beldeyi terk etmeye başladığına değindi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Esed   #güçleri   #Haleb'i   #yine   #Scud   #füzesiyle   #vurdu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN