Esed'den Halep'te varil bombalı katliam: 200'e yakın maktul

Suriye'de rejime bağlı güçlerin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 37'si çocuk, 12'si kadın olmak üzere 200'e yakın kişinin katledildiği bildirildi.

16-12-2013


Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflere yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda Halep'te 101, başkent Şam'ın banliyölerinde 24, Hama'da 10, Dera'da 6, Humus ve Deyru'z Zor'da 3'er ve İdlib'de bir olmak üzere 200'e yakın kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada da Suriye Hava Kuvvetleri'ne bağlı helikopterlerin Halep'in 11 farklı bölgesine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırılar sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı, yerleşim yerlerinin yıkıldığı ve pek çok aracın kullanılamaz hale geldiği ifade edildi.

Açıklamada, kentteki sahra hastanelerinde çok fazla yaralı olması nedeniyle acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Ayrıca, rejim güçlerinin başkent Şam'da muhaliflerin denetimindeki Duma, Yermuk, Dareyya, Berze, Kabun ve Cobar'a havan topu ve roketlerle saldırdığı bildirildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, silahlı muhaliflerin başkent Şam'ın Adra kasabasında çok sayıda kişiyi öldürmesine karşılık güvenlik güçlerinin bölgeye operasyonlar düzenlediğini ve onlarca "teröristi" öldürdüğünü duyurdu.

(AA)

Etiketler : #Esed'den   #Halep'te   #varil   #bombalı   #katliam:   #200'e   #yakın   #maktul   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN