Ergenekon'a da arka çıktı

İhsan Eliaçık, yeryüzü iftarında konuşurken 'Ergenekon kararları'nı eleştirdi.

07-08-2013


Ergenekon Davası'nın sonuçlarına bir tepki de Gezi eylemcilerinden Eliaçık'tan geldi.
 
Eliaçık Ergenekon için konuştu: Bir gün olur hesap döner.
 
"BU CEZALARIN VİCDANEN AÇIKLAMASI YOK"
 
Eliaçık, şunları söyledi: "Bir gazeteciye ömür boyu ceza vermenin vicdanen açıklanacak bir tarafı yoktur. Fiziki zarar vermemiş, kafasından bir şey geçirmiş, biriyle telefon görüşmesi yapmış, bunların hiç birisine ceza vermeye gerek yoktur. Şu ana kadar yattıklarına sayılıp serbest bırakılmaları gerekiyordu. Adaletli ve vicdanlı hüküm bana göre budur."
 
"KESER DÖNER SAP DÖNER..."
 
Ergenekon Davası'nı siyasi bir dava olarak değerlendiren Eliaçık, "Bizim Kayseri'de bir laf vardır: Keser döner sap döner bir gün olur hesap döner. Dolayısıyla insanları bu şekilde vicdanları kanatmanın bir anlamı yoktur. Siz barış süreci yapmak istiyorsunuz, Abdullah Öcalan'ı 3. aşamada nasıl serbest bırakırız, genel af çıkarırız, 30 bin kişinin ölümüne neden olan bu süreci düşünürken öbür taraftan İlker Paşa'ya ömür boyu hapis cezası veriyorsunuz. Bu ikisini bağdaştıramazsınız. Bu vicdanlara sığmaz. Böyle bir aşamada bu ceza fazla olmuştur" diye konuştu.
 
(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Ergenekon'a   #da   #arka   #çıktı   
YORUMLAR
  • Muradi   08-08-2013 01:13

    İhsan Eliaçık'ın kemalist sisteme destek verdiği biliniyordu. Bu açıklamalarıyla bu sistemin darbeci-jakoben kanadından yana olduğunu da göstermiş oldu. Savunduğu adalet devleti! veya Sol İslam gibi yaklaşımlar ancak bu kadarına elvermiş olmalı!

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN