Erdoğan’ın söylemleri Filistin’den, somut politikaları siyonist rejimden yana

Bilindiği üzere Erdoğan, tevhide aykırı bir inançla sık tekrar ettiği bir sözünde; “ekonominin, sermayenin dini imanı olmaz” diyor. Her halde bu inancı sebebiyle olsa gerek, ekonomik ilişkilerde bu kadar rahat davranılmış, en sert söylemlerle İsrail’in “terör devleti” olarak suçlandığı süreçlerde bile ekonomik ilişkiler, neo-liberal politikalar gereği piyasa ilahının arzularına uygun ölçüler içinde zirve yaparak sürdürülmüştür.

31-03-2022


Resmi verilere göre sadece Mavi Marmara’dan bugüne İsrail-Türkiye ticareti yüzde yüz oranında artmış durumda. Mavi Marmara olayında Türkiyeliler açık denizde İsrail askerlerince öldürüldükten sonra dahi resmi hiçbir somut müeyyide uygulanmamıştır. Mart 2022’deki Herzog’un ziyaretinde ise ticaret hacminin 10 milyar dolar olmasının hedeflendiğini Erdoğan beyan etmiştir.

Bilindiği üzere Erdoğan, tevhide aykırı bir inançla sık tekrar ettiği bir sözünde; “ekonominin, sermayenin dini imanı olmaz” diyor. Her halde bu inancı sebebiyle olsa gerek, ekonomik ilişkilerde bu kadar rahat davranılmış, en sert söylemlerle İsrail’in “terör devleti” olarak suçlandığı süreçlerde bile ekonomik ilişkiler, neo-liberal politikalar gereği piyasa ilahının arzularına uygun ölçüler içinde zirve yaparak sürdürülmüştür. Tabii böylece Filistinli kardeşlerimizi katleden Siyonist ordunun savaş finansmanına dolaylı katkı sunulmuştur.

Mehmet Pamak'ın makalesini okumak için tıklayınız

Etiketler : #Erdoğan’ın   #söylemleri   #Filistin’den   #   #somut   #politikaları   #siyonist   #rejimden   #yana   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN