Erdoğan: Obama sevdiğim bir insan

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine, 'Kişisel olarak Barack Hüseyin Obama, sevdiğim bir insan ve şu ana kadar uygulamalarıyla kendisinin çok daha başarılı olmasını diliyorum' dedi.

26-09-2011


Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine, 'Kişisel olarak Barack Hüseyin Obama, sevdiğim bir insan ve şu ana kadar uygulamalarıyla kendisinin çok daha başarılı olmasını diliyorum' dedi. 

Erdoğan, New York'ta ünlü gazeteci Ferid Zekeriya'nın sorularını yanıtladı. 

CNN televizyonunda yayımlanan programda, ABD Başkanı Barack Obama'yı dünya sahnesinde bir lider olarak nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, 'Kişisel olarak Barack Hüseyin Obama sevdiğim bir insan ve şu ana kadar uygulamalarıyla kendisinin çok daha başarılı olmasını diliyorum. Özellikle tabii göreve geldiği zaman önünde bulmuş olduğu ekonomik sıkıntıları aşabilmiş olsaydı, öyle zannediyorum ki bugün çok daha rahat bir konumda olacaktı' yanıtını verdi.

'Sayın Obama'ya 400 gün sonra yapılacak seçimlerde ben tabii başarılar diliyorum' diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

'Çünkü biz kendisini bu dönemde şöyle ya da böyle tanıdık, bildik. Gerçekten gerek ikili görüşmelerimiz, gerek telefon görüşmelerimiz bu dönemde önceki dönemlerle mukayese edilmeyecek kadar fazla oldu. Türkiye ile Amerika arasında stratejik ortaklıktan model ortaklığa geçiş gibi bir süreci yaşadık. 

Temenni ederim ki -tabii Cumhuriyetçi adaylar kimler olacak bunları da bilemiyoruz- Amerikan halkının tercihleri, tabii bizim saygı duymamız gereken tercihlerdir. Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler Cumhuriyetçilerin döneminde de Demokratların döneminde de bugüne kadar hep iyi olagelmiştir. Bundan sonraki süreçte de iyi olacağına inanıyorum ve bu seçimlerin Amerika, Amerikan halkı ve dünya barışı için hayırlara vesile olmasını özellikle temenni ediyorum.' 

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Erdoğan:   #Obama   #sevdiğim   #bir   #insan   
YORUMLAR
  • Muradi   01-10-2011 10:49

    Emperyalizme karşı hiçbir iddiası olmayan dahası müslüman kitleleri zulümle uzlaştırmya çalışan bir hareketin başının ABD Başkanına sevgisini izhar etmesi onunla aynılaştığını gösterir.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN