Erdoğan'ın Katar'da övdüğü Türk dizilerine bakan isyanı

Erdoğan'ın Katar'da övdüğü Türk dizilerine kabinesinden tepki yükseldi. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, dizilerle ilgili olarak "Bu konuda bize mail ve eleştiri geliyor. Ben kendi adıma söyleyeyim; aynı zamanda biz de rahatsızız, ben çok rahatsızım."

20-02-2010


İslam ve Hayat

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Başkakanı sıfatıyla geçtiğimiz hafta Katar'da katıldığı Türkiye-Katar İş Forumu'nda ahlaksızlıkları dillere destan olan Türk dizlerinin Arap dünyasındaki etkisinden övgüyle söz etmişti. Erdoğan, Türk dizilerinin Arapların Türkiye'ye olan ilgisini artırdığını iddia etmiş ve bunun önemli bir gelişme olduğunu söylemişti.

Erdoğan'ın bu şekilde övdüğü Türk dizilerine, kabinesinden güçlü bir tepki yükseldi. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, son günlerin tartışma konusu olan dizi filmlerdeki uygunsuz sahnelerin ekranlarda yoğun olarak verilmesi konusunda, "Bu görüntülere rastlayınca irite oluyorum" diyerek tepkisini şöyle sürdürdü:

“Bu yayınları, çocukların kontrolsüz bir şekilde seyretmesi, cinsellikle çocukların çok erken tanışıyor olması, tabii ki cinselliği erken yaşlara çeken sebeplerden biridir. Bu filmlere ilişkin biz önlem alan kuruluş değiliz. Bu konuda yetkili kurum RTÜK'dür. Biz ancak tavsiye ve önerilerimizi iletebiliriz. Bu konuda bize mail ve eleştiri geliyor. Ben kendi adıma söyleyeyim; Aynı zamanda biz de rahatsızız, ben çok rahatsızım. Vatandaşın taleplerini RTÜK'e ilettik. Bunlarla ilgili mutlaka bir yayın politikasını yeniden oluşturmak ve gözden geçirmek gerekir."

Etiketler : #Erdoğan'ın   #Katar'da   #övdüğü   #Türk   #dizilerine   #bakan   #isyanı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN