Engelli evlatlara adanan fedakar bir anne

Adanalı Saide Baysal, hayatını engelli üç çocuğuna adamış 35 yaşında genç bir anne.

12-05-2012


Eşinden ayrılmak zorunda kalan Saide Hanım, kas erimesi sonucu yatağa mahkûm olan evlatlarının yükünü tek başına çekiyor. Oturdukları yerde ve yatakta sağa sola dönemeyen Ahmet (18), İbrahim Halil (16) ile Yakup'un (11) her türlü ihtiyacını karşılamak için büyük çaba harcıyor. Geceleri ağrıları sebebiyle pek az uyuyabilen çocuklarını bir an bile yalnız bırakmadığını belirten fedakâr anne, tüm yaşadıklarına rağmen haline şükrediyor. Her fırsatta "Allah'ım bana güç ver ki onlara bakabileyim." şeklinde dua ettiğini belirten Saide Hanım, "En büyük hayalim yavrularımın bir gün kalkıp yürümeleri, kimseye muhtaç olmamaları." diyor.

Bir süre önce eşinden ayrılmak zorunda kalan Saide Baysal, yanına aldığı engelli çocuklarıyla babasına ait Adana'daki evin birinci katında yaşamını sürdürüyor. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde oturan Baysal'ın günleri üç hasta çocuğun yemek, banyo ve tuvalete kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamakla geçiyor. Oturdukları yerde veya yatakta sağa sola dönemeyen; geceleri ağrıları nedeniyle pek az uyuyabilen çocuklarını bir an bile yalnız bırakmıyor. Tüm yaşadıklarına rağmen haline şükrediyor.

Zaman'da yer alan habere göre, gece gündüz demeden engelli çocuklarının ihtiyaçları için koşturduğunu belirten Baysal, kendisine bağımlı yaşayan engelli çocuklarının ihtiyaçlarını yerine getirdiğinde çok mutlu olduğunu belirtiyor. "Bir gün banyoları gecikse huzursuz olurum." sözlerini sarf eden Baysal, devamlı "Allah'ım bana güç ver ki onlara bakabileyim." şeklinde dua ettiğini vurguluyor. Baysal, "Allah'tan ümit kesilmez. Belki bir ilaç çıkar, tedavi olacaklar diye bekliyorum. En büyük hayalim yavrularımın bir gün kalkıp yürümeleri, kimseye muhtaç olmadan hayata tutunmaları." diye konuşuyor. Saide Baysal'ın ablası Zübeyde Hanım ise kardeşinin sergilediği fedakarlığa hayret ve hayranlık duyduğunu söylüyor. 

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Engelli   #evlatlara   #adanan   #fedakar   #bir   #anne   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN