Emekli generalin ilginç ölümü

Emekli Tuğgeneral Ali Aydın, Balyoz’dan beraat ettiği için kendisine geçmiş olsuna gelen emekli Korgeneral Çetin Haspişiren’in son anını şöyle anlattı: "Ben bu şeyleri hazmedemiyorum, çok üzülüyorum. 73 yaşındayım, eşime de söyledim, her an valizimi alıp arkadaşlarımın yanına gitmeye hazırım" dedi. Ayağa kalktı, "Biz Türk milletinin ordusu Gazi Mustafa Kemal’in askerleriyiz" dedi. Esas duruşa geçti, selam verdi, oturdu, kalp krizi geçirdi.

19-10-2013


Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren, Balyoz davasından beraat ettiği için ‘geçmiş olsun’a gittiği emekli Tuğgeneral Ali Aydın’ın evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Emekli Tuğgeneral Ali Aydın, Balyoz’dan beraat ettiği için kendisine “Geçmiş olsun”a giden emekli Korgeneral Çetin Haspişiren’in son anını şöyle anlattı: 

“Ev çok kalabalıktı ve şunu söyledi: ‘Ben bu şeyleri hazmedemiyorum, çok üzülüyorum. 73 yaşındayım, eşime de söyledim, her an valizimi alıp arkadaşlarımın yanına gitmeye hazırım’ dedi. Ayağa kalktı, ‘Biz Türk milletinin ordusu Gazi Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dedi. Esas duruşa geçti, selam verdi, oturdu, kalp krizi geçirdi. Mekânı cennet olsun, Allah herkese öyle bir ölüm nasip etsin.”

Haspişiren için dün 1’inci Ordu Komutanlığı’nın yanındaki Selimiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Çetin Haspişiren’in eşi Süheyla, oğulları Ege ve Fırat Haspişiren’in yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Rasim Betir, emekli Orgeneral Edip Başer, emekli Tuğgeneral Ali Aydın ve çok sayıda askeri erkân ve yakını katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Haspişiren’in cenazesi askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Daha sonra cenaze Nakkaştepe Mezarlığı’na defnedildi.

(NTVMSNBC)

Etiketler : #Emekli   #generalin   #ilginç   #ölümü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN