El Kaide operasyonları lince dönüştü

Adana ve Ankara'daki El Kaide operasyonunu takiben 16 ilde Müslümanlara yönelik eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla düzenlenen baskınlarda şu ana kadar 120 Müslüman gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İslami çalışmalarıyla maruf İrfan Vakfı yöneticilerinden Hasan Karakaya da var.

23-01-2010


Adana ve Ankara'daki El Kaide operasyonunu takiben 16 ilde Müslümanlara yönelik eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla düzenlenen baskınlarda şu ana kadar 120 Müslüman gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında İslami çalışmalarıyla maruf İrfan Vakfı yöneticilerinden Hasan Karakaya da var. Karakaya'nın ciddi kalp rahatsızlığı var. İstanbul'da gözaltına alınanlar Arnavutköy ve Hadımköy'deki Jandarma karakollarına götürüldüler. Avukatlarıyla sabaha kadar görüştürülmeyecekler...

Gözaltına alınanların bazılarının götürüldükleri sırada "Allahu Ekber" ve "La İlahe İllallah" şeklinde slogan attıkları görüldü.

CIA üssüne yapılan bombalı saldırı sonrası Türkiye'deki emniyet çevreleri harekete geçti. Operasyon sadece polisin soruşturmasıyla sınırlı değil. İstihbarat ekipleri ve jandarmanın da kendi sorumluluk bölgelerinde çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı timlerinin de birçok yere baskın yaptığı öğrenildi. Gözaltı sayısının operasyonlar kapsamında artabileceği belirtiliyor.

İstanbul'a sıçrayan operasyonlar sonrasında Arnavutköy İlçe Jandarma Karakolu'na götürülen kişilerin toplam sayısının 25 olduğu ifade ediliyor.

İslami camianın yakından tanıdığı Hasan Karakaya başta olmak üzere, Ömer Sinan Doğru, M. Şükrü Bakır, İhsan Öztürk, İ. Mutlu Bakır ve Mehmet Taşkıran gözaltına alınan kişiler arasında.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #El   #Kaide   #operasyonları   #lince   #dönüştü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN