Eğitim İlke-Sen: Kaza değil cinayet!

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Kozlu Müessesesi’ne ait kömür ocağında meydana gelen metan patlamasında göçük altında 8 işçinin hayatını kaybetmesi, "Kaza değil cinayet" değerlendirmelerine yol açtı.

08-01-2013


Eğitim İlke-Sen, Zonguldak'taki göçük faciasında 8 işçinin hayatını kaybetmesi konuusnda bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İnna lillahi ve inna ileyhi raciun... ... Hüseyin Kürekçi, Hasan Bozacı, Muharrem Yapıcı, Yüksel Koca, Ahmet Şekerci, Köksal Kadıoğlu, Muhsin Akyüz ve Satılmış Arslan adlı işçilerin ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Geride kalan ana-babaların, eşlerin ve evlatların acılarını paylaşıyoruz.

Sadece 2012 yılında maden sektöründe çalışan 81 işçinin hayatını kaybettiğini düşününce, bu patlamaların ve göçüklerin basit bir ihmal ya da kaza olmadığına inanıyoruz.

Ortada özel firmaların, yüksek kâr hırslarının yarattığı acımasız bir rekabete kurban giden emekçiler vardır, ortada kasıtlı cinayetler vardır.

Bütün sistemi kuşatan sözleşmeli ve taşeron iş koşulları, çalışanları güvencesiz ve denetimsiz ortamlarda çalışmaya mahkum ettikçe, işçi ölümlerinin de arttığını hatırlatmak istiyoruz.

Eğitim İlke-Sen olarak, derslerine girdiğimiz çocukları öksüz ve yetim bırakan bu zalim düzene karşı herkesi sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz." """

Etiketler : #Eğitim   #İlkeSen:   #Kaza   #değil   #cinayet!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN