Ege Denizi'nde büyük utanç (HABER-VİDEO)

Aydın Didim açıklarında 12 Kasım 2015 tarihinde mültecileri taşıyan bot, Yunanistan Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından batırılmak istenirken Türk Sahil Güvenlik Ekipleri ise mültecileri son anda kurtardı.

20-11-2015


Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'a 2 günlük Türkiye ziyareti sırasında yunan sahil güvenlik komutanı eşlik etti. Türk sahil güvenlik komutanı Tümamiral Hakan Üstem, Yunan mevkidaşına, Ege'de çekilen bu  videoyu izletti. O görüntüde, Yunan sahil güvenlik ekiplerinin mülteci botunun batırılması anları vardı. Yunan amiral gördükleri karşısında şoke oldu.

80 BİN GÖÇMEN KURTARILDI

Türk sahil güvenliğinin Akdeniz'deki güven operasyonları ve iki yıl içinde toplam 209 kaçak göçmen organizatörünün yakalanması ile bu yıl yaz aylarında ağırlıklı olarak Suriye kaynaklı düzensiz göç Ege'ye kaydı. Göçmen krizinde en büyük yük de Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın üstünde kaldı. Akdeniz'deki diğer ülkelerin sahil güvenlikleri ülkelerine göçmen girişini önlemeye çalışırken, Türkiye ise tam tersine denizde ülkesinden göçmen çıkışını engellemek için çaba sarfeden bir insani bir rol üstlendi. Türk jandarması, polisi ve sahil güvenliğinin Türkiye'den mülteci çıkışını önleme gayreti ve Türkiye'nin bu yöndeki politikası, dünya göç tarihine not düşülecek bir özellik kazanmaya başladı.

Etiketler : #Ege   #Denizi'nde   #büyük   #utanç   #(HABERVİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN