Ece Nur'u duyuyor musunuz?

İslamcı denilen yazarlar, başkanlar, ağabeyler, hoca efendiler, imam efendiler, tesettürlü anneler, seçim öncesi başörtüsü edebiyatı yapan siyasiler Ece NUR’u Ece NUR’ları duyuyormusunuz.

30-12-2009


İslam ve Hayat

Başörtüsüne özgürlük eylemleri hafta hafta devam ediyor. Haftanın gündeminin değerlendirildiği eylemlerde aynı zamanda başörtüsü yasağının da unutulmaması isteniyor. Bu hafta Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 224. kez meydandaydı.  İlim ve Hikmet Vakfı adına Abdülkadir Dinç`in okuduğu basın açıklamasında Gazze katliamı tel'in edilirken, Türkiye gündemiyle ilgili olarak "Bizim karşımızda nasıl bir silahlı kuvvetler var? Kafes eylem planları, deniz müzesinde ilköğretim öğrencilerini denizaltıya yerleştirilen dinamitlerle havaya uçurma tertipleri, millete ve demokrasiye karşı kurulan tuzaklar, öğrenci evlerine silah yerleştirme sonra da onları terör örgütü mensubu ilan edip askerî mahkemelerde yargılama provokasyonları, andıçlar, toprağa gömülü patlayıcılar, bombalar, suikast tabancaları, dolu LAW silahları ve hepsinin yanında her rütbeden subaylar; görevdekiler, emekliler… Bütün bu gerçeklerin yanında bir büyük gerçek daha var ki, o da Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığıdır." yorumu yapıldı.

Ece Nur'u duyuyor musunuz?

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu 151. hafta eyleminde Ece Nur Özel’i ve siyonist katliamı, Gazze’yi gündeme getirdi.  Basın açıklamasını platform adına Burhan Çimşit okudu. Eylemde "İslamcı denilen yazarlar, başkanlar, ağabeyler, hoca efendiler, imam efendiler, tesettürlü anneler, seçim öncesi başörtüsü edebiyatı yapan siyasiler Ece NUR’u Ece NUR’ları duyuyormusunuz? Ece NUR’un babası gibi dik durup annesi gibi dirayetlimi olacaksınız, yoksa kızlarınızın başlarını açtırarak okullarına gönderip uyumlu muhafazakarlardan mı olacaksınız? Allah C.C. kulluk en güzel mertebedir bize taviz vermek yakışmaz demek çok mu zor. Kızlarınızın okul kapılarında başlarını açtırmaktan vazgeçin ve tövbe edin. Başta milli eğitim bakanı olmak üzere bakanlar, meclis başkanı ve başbakan yönetmelikte gerekli değişikliği yaparak vicdanları yaralayan bu zulmü bitirmelidir." denildi.

Gazze Kocaeli'dir

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu 245.hafta basın açıklamasında sis efekti, siren, bomba sesleri ile Gazze’deki katliam ortamı yaratılmaya çalışıldı. Eylemde "Gazze’deki ambargoyu delmek için Lonradan hareket eden özgürlük konvoyu (Viva Paletsine) yarın Gazze’ye giriş yapacaklardır. Bu konvoya müslüman ve müslüman olmayan insanlar katılmıştır. Umuyoruz ki insanlık kazanacaktır. Konvoya katılan, destek olan tüm insanlardan bizler razı olduk, Allah’ta onlardan razı olsun. Bu zulüm asla ebedi olamaz, Zalimler istemese de kazananlar mazlumlar olacaktır." denildi.

Yaşasın direnişin zaferi!

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri 120.haftada Kayalıpark’ta toplanarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Platform adına açıklamayı Musa Kazım Yılmaz yaptı. Yılmaz, "İsrail’in başlattığı, Gazze’yi ve direnişi yok etme operasyonunun üzerinden bir yıl geçti. Gazze’nin direniş erlerinin Furkan adını verdikleri direniş karşısında, yenilip, geri çekilmek zorunda kaldı. Bu alçakça saldırıyı ve onun faillerini tekrar tekrar tel’in ediyor, özgürlük mücadelesinin, yiğit erlerine ve onların kutlu önderlerine binlerce selam ediyoruz. Direnişlerinin kesinlikle zaferle sonuçlanacağını müjdeliyoruz. Gidenler, Hüseyinî bir iş yaptılar. Kalanların feryadı Zeynebîdir. Acaba susanlar kendilerini Yezid’in safında mı görmektedirler? Bilsinler ki ne firavunlar, ne Yezidler hiçbir zaman hayırla yâd edilmeyecekler" dedi!

Eylemler sürecek

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu 204. hafta eyleminde Gazze için ses verirken, Kütayha Mazlumder Şubesi de 11 kez meydanlara çıkarak "Sindirilmiş değil, haksızlık ve hukuksuzluklara karşı direnen, hak arama bilincine sahip bir toplum için, İslâmî kimliğimize, inancımıza, başörtüsü özgür oluncaya dek her Cumartesi burada olacağız." mesajı verdi. Eyleme Afyonkarahisar Hak ve İnanç Özgürlüğü Platformu mensupları da destek vererek güzel bir mücadele kardeşliği sergilediler.

 

Etiketler : #Ece   #Nur'u   #duyuyor   #musunuz?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN