Duyarlı kuruluşlardan Özgür-Der'e destek

Resmi ideolojinin dayatmalarına karşı durduğu için hakkında kapatma davası açılan Özgür-Der'e duyarlı kuruluşların desteği sürüyor. Mazlum-Der, TOKAD ve Islah Hareketi de Özgür-Der'e desteklerini deklare etti.

24-02-2009


Resmi ideolojinin dayatmalarına karşı durduğu için hakkında kapatma davası açılan Özgür-Der'e duyarlı kuruluşların desteği sürüyor. Mazlum-Der, TOKAD ve Islah Hareketi de Özgür-Der'e desteklerini deklare etti.

 Mazlum-Der İstanbul Şubesi, İstanbul Valiliği’nin talebi üzerine Özgür-Der Genel Merkezi’nin feshi için Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’nca dava açılmasına tepki gösterdi. Mazlum-Der İstanbul Şubesi tarafından konuyla ilgili dün basın açıklaması yapıldı. Mazlum-Der İstanbul Şubesi adına açıklamayı yapan Av. Meryem Sarı, söz konusu davanın, din ve vicdan özgürlüğü ile ifade ve örgütlenme özgürlüğüne açıkça aykırılık teşkil ettiğini söyledi. Sarı; “Bu dava, resmi ideolojinin eleştirilemez bir dogma haline geldiğini gösteren örneklerden birisidir” dedi.

Meryem Sarı, tamamen eleştiri niteliğinde olup herhangi bir hakaret veya şiddet talebi içermeyen bir açıklama sebebiyle Özgür-Der’in kapatılmak istenmesinin tahammülsüzlüğün açık örneği olduğunu belirtti. Av. Sarı, bu davanın hukuka ve ahlâka açıkça aykırı olduğunu bildirdi.
Mazlum-Der İstanbul Şubesi olarak, söz konusu davayı haksız bulduklarını söyleyen Meryem Sarı, dernekleri kapatarak toplumsal muhalefetin önüne geçilemeyeceğini, özgürlük alanlarının toplum lehine genişletilmesi gerektiğini kaydetti.

TEPKİLER ARTIYOR
Öte yandan; TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği) mensupları, yaptıkları basın açıklamasıyla Özgür-Der ve İLKAV’a yönelik kapatma davalarını resmi ideolojinin saldırganlığı olarak değerlendirirdi.
Açıklamada; “Eğitimdeki dayatmacı ritüellere, baskıcı uygulamalara ve İslâmî kimliğimizi tahkir edici anlayışlara karşı çıktıkları için önce İLKAV’ı ve şimdi Özgür-Der’i hedef alan ve hukuk sistemi eliyle yürütülen bu haksızlığa karşı taleplerimizden geri adım atacağımızı düşünenler yanılıyorlar. Kendi elleriyle ürettikleri kutsallarına dokunmaya devam edeceğiz” denildi.

“YANLARINDAYIZ”
Diyarbakır’da faaliyet gösteren Islah Hareketi de, Özgür-Der’e açılan kapatma davasını eleştirdi. Islah Hareketi Genel Başkanı M. Masum Yokuş, “Özgür-Der, inancımızın ve vicdanımızın sesidir, susturulmaya çalışılmasını protesto ediyoruz” dedi.
M. Masum Yokuş, açıklamasında; “Özgür-Der’in ideolojik dayatmalara karşı özgürlükleri savunmasından, kendi inancının gereği olan taleplerde ve çağrılarda bulunmasından dolayı cezalandırılmak istenmesini kınıyor, haklı davalarında yanlarında olacağımızı, Özgür-Der’li kardeşlerimizle dayanışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna ve ilgililere duyuruyoruz” dedi.

(İslam ve Hayat / Vakit)

Etiketler : #Duyarlı   #kuruluşlardan   #ÖzgürDer'e   #destek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN