Dünyadaki en büyük ikinci mülteci topluluk

Suriye'deki iç savaştan kaçan halk, dünyada Filistinlilerden sonra mülteci olarak bulunan en büyük topluluk haline geldi

09-01-2015


Suriye'deki iç savaş, Suriyelileri dünyanın en büyük mülteci toplumu haline getirdi. İsrail işgali yüzünden mülteci olan Filistinliler'den sonra dünyada mülteci olarak bulunan en büyük halk Suriyeliler oldu. 

Birleşmiş Milletler, 100'den fazla ülkeye giden 3 milyondan fazla Suriyeli'nin dünyada Filistinliler'den sonra en büyük mülteci topluluğu oluşturduğunu açıkladı. BM Mülteciler ajansı, Suriyeli mültecilerin sayısının 1996 yılından bu yana kaydedilen en yüksek sayı olduğunu belirtti. İsrail işgalinin başlamasından bu yana mülteci konumuna düşen Filistinliler'in sayısınınsa beş milyon civarında olduğu belirtiliyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres yaptığı açıklamada, "Uluslararası toplum var olan sorunlara siyasi çözüm bulmakta başarısız olmaya devam ederken biz de bunların doğurduğu insani dramla baş etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Suriye'de 2011 yılında başlayan halk ayaklanması iç savaşa dönüştü. Dördüncü yılını doldurmaya yaklaşan Suriye iç savaşında 200 binden fazla insan hayatını kaybetti. BM'den yapılan açıklamada 2014 yılının ilk altı ayında yaklaşık 5,5 milyon kişinin yerinden edildiği bunların 1,4 milyonunun ülkesinin dışına çıkmak durumunda kaldığı kaydedildi. 

Etiketler : #Dünyadaki   #en   #büyük   #ikinci   #mülteci   #topluluk   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN