Dört ayda 500 bin kişi kredi kartı borcundan mahkemelik

Bu ylın ilk dört ayında toplam 600 bin kişi kredi kartı borcu nedeniyle mahkemelik oldu

26-06-2015


Bireysel kredi ve bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenler yılın ilk dört ayında toplam 600 bin kişiyi, bu dönemde kart ve kredi borcundan dolayı yasal takibe uğrayanlar da 500 bin kişiyi aştı.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı verilerine göre, bu yılın ilk dört aylık döneminde, bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal edenler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak 234 bin kişiye çıktı. Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe alınanlar da aynı dönemde yüzde 17 artarak 390 bin kişiye yükseldi. Böylece, yılın ilk dört ayında kredi kartı ve kredi borcunu ödeyemeyenler 624 bin kişiye ulaştı.

Öte yandan, bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe girenler de yılın ilk dört ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 510 bin kişiye çıktı.

Aylık bazda incelendiğinde ise kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 9 artarak 72 bin 166'ya yükseldi. Buna karşılık bireysel kredi kartını ödeyemeyenlerin sayısı ise 109 binden 105 bine geriledi. Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemeyenelerin sayısı ise Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artış kaydetti.

Etiketler : #Dört   #ayda   #500   #bin   #kişi   #kredi   #kartı   #borcundan   #mahkemelik    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN