Doğu'daki STK'lardan sağduyu çağrısı

Doğu ve Güneydoğu'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri, terör olaylarının arttığı bu günlerde herkesi sağduyulu olmaya çağırdı

09-09-2015


Doğu ve Güneydoğu'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri, terör olayları nedeniyle sağduyu çağrısı yaptı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, ülkenin Türk ve Kürt vatandaşlarıyla bir bütün olduğunu söyledi.

Son günlerde tehlikeli bir oyun oynandığını dile getiren Ebedinoğlu, "Türk kardeşlerimize buradan sesleniyoruz; hiçbir şekilde bu tehlikeli oyuna kimse gelmesin. Eğer bu, Türk-Kürt çatışmasına dönüştürülürse ki böyle bir ihtimali hiçbir zaman vermedik, vermiyoruz. Bizler bir bütünüz. Milyonlarca Türk ve Kürt evlenmiş, yuva kurmuşlar. Duyarlı tüm halktan beklentimiz, herkesin sağduyu ile üzerine düşen görevi yerine getirmesidir" diye konuştu.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen ise "Kürtler ve Türkler arasında herhangi bir düşmanlık söz konusu değildir. Böyle bir düşmanlık üzerinden hareket edilirse toplumda ayrışma artar" dedi.

Evsen, "Tüm Müslümanlar kardeştir. Bu kardeşliğe zarar verecek her türlü hareketten uzak durulmalıdır" ifadesini kullandı.

Diyarbakır Otobüsçüler Derneği Başkanı Aydın Özgen de son zamanlarda yaşanan saldırılardan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Bu saldırıları hiçbir şekilde tasvip etmediklerini belirten Özgen, herkesi sağduyuya davet etti.

Batman

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suat Özdemir de terör olaylarıyla Türk-Kürt kavgası çıkartılmak istendiğini belirterek, "Türkiye'de Türk-Kürt çatışması yaratılmak isteniyor. Kürtlerin tamamının PKK’lı gibi lanse edilmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

Özdemir, "Türk-Kürt ayrımı yoktur. Hepimiz kardeşiz. Bu olayları kışkırtan birileri var. Oyuna gelmeyelim" ifadesini kullandı.

"Kürtler PKK'lı değildir ve Türklerle kardeştir. Kürtler devletini ve milletini seviyor" diyen Özdemir, "Kardeşliğimizin devam etmesi için elimizden geleni yapmamız lazım" dedi.

Mardin

Mardin Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Muhammed Arasan da "Tüm Kürtlere HDP'li ve PKK'lı gözüyle bakmak yanlıştır" şeklinde konuştu.

"Bu ülke hepimize yeter" diyen Arasan, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemini vurguladı.

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül ise Çözüm Süreci'nin sadece bölgenin değil, tüm Türkiye'nin yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

Son dönemde artan saldırılarla huzur ortamının sabote edildiğine dikkati çeken Akgül, "Çok sayıda şehit haberi aldık. Canımızın yandığı durumlar, anlar oluyor" dedi.

Akgül, "Her Kürt PKK'lı olmadığı gibi her PKK'lı da Kürt değildir" ifadesini kullandı.

Şırnak

Şırnak Nuh Eğitim-Der Başkanı Nurettin Tatar ise terörün amacının halkları birbirine düşürmek, halkın huzurunu tehdit etmek, refah seviyesini düşürmek ve kaos oluşturmak olduğunu belirterek, "Ülkemiz ne zaman gelişme trendi yakalasa hep dış destekli terör olayları oluyor" dedi.

Tatar, yüzlerce yıldır Türkler ve Kürtlerin birlikte yaşadığını ifade ederek, terörün insanları karşı karşıya getirdiğini dile getirdi.

Nurettin Tatar, PKK'nın saldırılarının tüm Kürtlere mal edilmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

Elazığ

Kanaat önderlerinden Hayrettin Koç da Müslümanların kardeş olduğunu vurgulayarak, Müslüman'ın Müslüman'a zulüm ve hakaret etmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.

"PKK'nın dinle, İslamiyet ile bir alakası yok. İslamiyet'ten uzaklar. Kürtlerin haklarını savundukları yalandır. Haklarını savunmuş gibi yapıp halkı kandırıyorlar. Aklı olan buna kanmaz" diyen Koç, halkı dikkatli olmaya davet etti.

Bingöl 

Bingöl Esnaf Odaları Birliği ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram ise terörün her türlüsünü lanetlediklerini vurgulayarak, "Biz de vatanımızı, milletimizi seviyoruz. Biz de bayrağımıza saygılıyız" dedi.

Bayram, bu zor süreçte sağduyu çağrılarının artmasını istediklerini söyledi.

Etiketler : #Doğu'daki   #STK'lardan   #sağduyu   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN