Doğalgaza yüzde 12 zam geliyor

"Doğalgaza zam geliyor" haberleri gerçeğe dönüşüyor. Başbakan Erdoğan dün akşam katıldığı bir televizyon programında doğalgaz kış ayından önce zam yapacaklarını açıkladı.

27-09-2012


Ankara'da dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Türkiye Elektrik Ticaret AŞ (TETAŞ) arasında elektrik zammı konusunda baş döndüren bir trafik yaşandı. Sabah saatlerinde Başbakan Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü.

1.5 saat süren görüşme sonrasında Yıldız, zamla ilgili sorulara, “Bu konuyu değerlendirmedik” yanıtını verdi. Oysa TETAŞ Yönetim Kurulu, 1 Ekim-31 Aralık arasında geçerli olacak toptan elektrik fiyatlarıyla ilgili kararını aldı. EPDK, bugün yapacağı toplantıda, TETAŞ'ın yeni tarife teklifini maliyet unsurlarını da dikkate alarak masaya yatıracak.

DOĞALGAZA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Toptan fiyatların aynı kalması durumunda elektriğe zam yapılma olasılığı son derece düşük görünüyor.

Habertürk'ün haberine göre;Ankara'da dün elektriğin tersine doğalgazda zam beklentisi güçlendi. Doğalgaza, 1 Ekim'den geçerli yüzde 12-12.5 dolayında zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

DOĞALGAZA NİSAN AYINDA YÜZDE 18.72 ORANIN ZAM YAPILMIŞTI

Yüzde 12 civarında zam yapılması beklenen doğalgaz geçtiğimiz nisan ayında da yüzde 18.72 oranında zam yapılmıştı.

Eğer yüzde Ekim itibariyle yüzde 12 oranında zam yapılırsa kış ayı girmeden önce doğalgaza toplamda yüzde 30 oranında zam yapılmış olacak.

Yani kaba bir hesaplama ile geçen yıl 100 TL gelen doğalgaz faturası 130 lira, 200 TL olan doğalgaz faturası ise 260 lira olacak...

BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yarından geçerli olmak üzere doğalgaz satış fiyatlarının, nihai tüketici fiyatlarına yüzde 16.49 ile 18.72 oranlarında yansıyacak şekilde artırıldığı bildirildi. Açıklamadauluslararası ham petrol ve petrol ürün fiyatları ile döviz kurundaki yükselmelere bağlı, doğalgaz maliyetlerinde meydana gelen artışlar nedeniyle satış fiyatlarında düzenleme yapılması zarureti doğduğu ifade edildi.

(Kaynak: Aktif Haber)

Etiketler : #Doğalgaza   #yüzde   #12   #zam   #geliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN