Diyarbakır izlenimleri

Her yanına "İslam beldesi" mührü vurulmuş bir şehirle karşılaşmak doğrusu beni Diyarbakır adına son derece umutlandırdı. Bu yoğunlukta kadim İslami eser zenginliği ve özellikle birbirinden güzel camilerin varlığına hayran kaldım. Bu hayranlığımı da kardeşlere "İslam beldesi mührünün bu kadar güçlü vurulduğu bu şehri kemalizm veya apoizm gibi bâtıl ideolojilere bırakamayız" sözleri eşliğinde ifade ettim bir kaç kez.

08-12-2021


Her yanına "İslam beldesi" mührü vurulmuş bir şehirle karşılaşmak doğrusu beni Diyarbakır adına son derece umutlandırdı. Bu yoğunlukta kadim İslami eser zenginliği ve özellikle birbirinden güzel camilerin varlığına hayran kaldım. Bu hayranlığımı da kardeşlere "İslam beldesi mührünün  bu kadar güçlü vurulduğu bu şehri kemalizm veya apoizm gibi bâtıl ideolojilere bırakamayız" sözleri eşliğinde ifade ettim bir kaç kez.

Dört ayaklı minareyi de ziyaret edip akşam namazımızı oradaki tarihi camide ikame ettikten sonra gezi programımızı bitirmiş olduk. Diyarbakır'ın her karışında rahatlıkla müşahede edebildiğiniz İslam beldesi mührüne rağmen, bugün şehirde toplumsal yapıyı İslam'ın değil de, bâtıl ideolojilerin şekillendiriyor olmasına hayıflanıyorsunuz tabi neticede.

Şükrü Hüseyinoğlu'nun izlenimlerini okumak için tıklayınız

Etiketler : #Diyarbakır   #izlenimleri   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN