Diyarbakır'da 5. Ece Nur vakası: Feyzan da sürüldü

Diyarbakır’da 12 yaşındaki Ece Nur Özel’den sonra sıra arkadaşı ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Feyzan Atlı da Hamravat İlköğretim Okulu yönetimi tarafından başka bir okula sürgün edildi

05-03-2010


Hamravat İlköğretim Okulu'nda başörtüsü taktığı gerekçesiyle okulunda sürgün edilen 12 yaşındaki Ece Nur Özel ile başlayan süreç her gün yeni başörtülü öğrencilerin ortaya çıkışıyla devam ediyor. İlköğretim 8. sınıf öğrencileri Büşra Ayata ve Sabiha Alaş'ın okullarına başörtülü gittiği bir süreçte İnönü İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Sema Gökdemir de okula başörtülü gitme kararı verirdi. Diyarbakır’da bu gelişmeler yaşanırken, yeni bir sürgün haberi de Ece Nur'un eski okulundan geldi. Hamravat İlköğretim Okulu yönetimi, Ece Nur'un sınıf arkadaşı Feyzan Atlı için de sürgün kararı aldı. Feyza, Ece Nur Özel’in sürüldüğü Vali Nafiz Kayalı YİBO’ya gönderildi. Okul yönetimleri başörtülü öğrencilere karşı yasakçı ve baskıcı bir politika izleyerek sürecin önünü kesmeye çalışsa da, öğrencilerin aileleriyle birlikte sergiledikleri kararlı duruş, Diyarbakır Milli Eğitim camiasını giderek zora sokuyor.

Özgür Eğitim-Sen Tokat Temsilcisi Beytullah Önce, "Okul yönetimlerinin ve Milli Eğitim bürokratlarının bu öğrencilere karşı sergiledikleri tavrı kabul edilemez buluyoruz. Eğitim kurumları yasakçılığın değil özgürlüğün hakim olduğu mekanlar olmalıdır. İnandığı gibi yaşamak isteyen bir öğrenciye "Ya inancın ya da okulun" gibi dayatmalarda bulunamazsınız. Ayıptır, günahtır, zulümdür... Ece Nur bir domino etkisi yarattı ve bu artık bir seferlik tepki gösterileriyle geçiştirip unutabileceğimiz bir sorun olmaktan çoktan çıkmıştır. Okul yönetimlerine, üyeleri yasakçılık yapan eğitim sendikalarına, Milli Eğitim bürokratlarına yaptıklarının suç olduğunu hatırlatıyoruz. 28 Şubat'ın acımasızca sürdürüldüğü bir süreçte yasak karşısında herkes inisiyatif almak zorundadır." dedi.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Serdar Bülent Yılmaz da yaptığı açıklamada "Darbe planlarına karışanların yargı önüne çıkarılmaya çalışıldığı, çeşitli konularda "açılım"ların gündeme geldiği bir dönemde başörtüsü yasağının, yapılacak yasal düzenlemelerle kaldırılması bir yana ilköğretim çocuklarını kapsayacak şekilde genişletilmesini anlamak mümkün değildir. Ece Nur Özel'in sürgün edilmesiyle başlayan, Büşra Ayata ve Sebiha Alaş ile sürdürülen bu keyfi yasağı kınıyor, mağduriyetler daha fazla çoğalmadan yetkilileri önlem almaya çağırıyoruz. Yasakçıların Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun "mevcut mevzuat hükümleri" söyleminden beslendiğini hatırlatıyor, Ak Parti iktidarını insan hak ve özgürlüklerine aykırı olan söz konusu "mevzuat hükümleri"ni gözden geçirmeye davet ediyoruz." dedi.

(Kaynak: PlatformHaber.net)

Etiketler : #Diyarbakır'da   #5.   #Ece   #Nur   #vakası:   #Feyzan   #da   #sürüldü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN