Diyarbakır: Baas'a da, emperyalist müdahaleye de hayır

Diyarbakır'da Ofis semtinde bir araya gelen Müslümanlar okudukları bildiride Baas zulmünü lanetlerken emperyalist müdahaleye karşı da çık tavır koydular: ABD-NATO-Batı dünyasının "insancıl" güçleri, Suriye için hiç de acele etmiyorlar, kendi istedikleri noktaya gelinmesi için konunun kendi kontrollerinde iyice olgunlaşmasını ve sahneye bir "kurtarıcı" olarak fırlayabilecekleri ânı beklemekteler.

17-03-2012


Ofis Büyükşehir Belediye Konukevi önünde bir araya gelen Müslümanlar, Esed diktatörlüğünün gerçekleştirdiği vahşeti, açtıkları pankartlar, taşıdıkları dövizler, attıkları sloganlar, okudukları basın açıklaması ve yaptıkları dua ile protesto ettiler.

"Dün Hama Bugün Humus…"

Özgür-Der, Mustazafder, Ay-Der, Memur-Sen, Diyanet-Sen gibi kurumlardan oluşan "Diyarbakır, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu"nun organize ettiği ve BDP'li vekil Aysel Tuğluk, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Kürt aydınlarından İbrahim Güçlü ve Sıtkı Zilan gibi isimlerin de destek olduğu eylemde, "Suriye'de Baas Diktasına Hayır Suriye'de Katliama Son, Dün Hama Bugün Humus… Katliam Sürüyor Suriye Halkı Direniyor Baas Diktası Yıkılacak, İslami Direniş Kazanacak, Katil Baas Ordusuna Karşı Yaşasın Suriye Halkının Özgür Ordusu" pankartları açıldı.

"Suriye Halkının Yanındayız"

Mehmet Deniz'in yönettiği eylemde, Deniz, giriş mahiyetinde kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Deniz, "Diyarbakır, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu" olarak birinci yılına giren katliamı protesto etmek ve Suriye halkının haklı mücadelesinin yanında olduklarını göstermek için toplandıklarını kaydetti. Baas'ın cinayet şebekelerinin Suriye'de ev ev dolaşarak katliamlar yaptıklarına dikkat çeken Deniz, Türkiye'nin birçok ilinde bugün ve yarın yapılan protestolarla vahşetin telin edileceğini söyledi.  

"Baas Despotizmine de Emperyalist Müdahaleye de Hayır!"

"Türkiyeli Gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'u Esed Rejiminin Elinden Kurtarın, Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek, Suriye'de Katliamı Durdurun, Stop The Massacre İn Syria, Katil Baas Ordusuna Karsı Yaşasın Suriye Halkının Özgür Ordusu, İnsanlık Onuru Suriye'de Ölmesin, Golan İşgal Altında! Esad'in Tankları Dera'da Hama'da Humus'ta, Esed Canavarını Durdurun!, Diktatör Beşar Esad Katliam Zulüm Fesad!, Baas Despotizmine de Emperyalist Müdahaleye de Hayır!, Allah'ın Yardımıyla Zafer Yakındır, Katil Esad Sonun Mübarek Olsun(!) Bijî Azadî Bîmre Dîktatorî" şeklinde Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dövizlerin taşındığı eylemde "Diyarbakır, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu"  adına açıklamayı Ferzende Lale okudu.

"Diyarbakır Halkı Esed'e Karşı"

 "Katil Esed Hesap Verecek, Diktatörler Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak, Baas Diktası Yıkılacak, Suriye Halkı Kazanacak, Direniş Direniş Devrim Gelecek, Kahrolsun Baas Diktatörlüğü, Direne Direne Kazanacağız, Yaşasın Suriye Direnişimiz, Suriyeli Şehitler Onurumuzdur, Diren Suriye Diren Zafer Yakındır, Yaşasın Suriye İntifadası, Diyarbakır Halkı Esed'e Karşı" şeklinde sloganlarla sözleri sık kesilen Lale açıklamasında, Akan kanın durması için Suriye'yi emperyalist hesaplaşma alanı haline getiren küresel güç odaklardan medet umulmaktan vazgeçilmesi, her türlü stratejik hesap bir kenara bırakılarak harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Baas diktatörlüğünün yıkılması ve halkın muzaffer olması için yapılan dua ile eylem son buldu.

(Kaynak: Islah Haber)

Etiketler : #Diyarbakır:   #Baas'a   #da   #   #emperyalist   #müdahaleye   #de   #hayır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN