Direnmeyi Hz. İbrahim'den, Hz. Muhammed'den öğrendik!

Kocaeli Zamanın Zeynebi derneği Başkanı Sabiha Ateş Alpat, başörtüsü direnişinin 6. yılı vesilesiyle yapılan eylemde "Bizler “herkese açılım bize ise “Açılın” diyenlere “la” diyoruz. Bizler, “Haydi kızlar okula” diyerek,bizleri okula’ a davet edenlerin, Okul’un kapısında “Önce baş örtüsü” diyerek dayatanlara “la “ diyoruz.." mesajı verdi

18-04-2010


İslam ve Hayat

Kocaeli Gönüllü Teşekküller Platformu tarafından başörtüsüne özgürlük eylemlerinin 6. yılına girilmesi vesilesiyle yapılan eylemde konuşan Kocaeli Zamanın Zeynebi derneği Başkanı Sabiha Ateş Alpat, kalabalığa hitaben "Yılmadan zulme direnen direniş mektebinin mensubu kardeşlerim, bitmeyen direnişinizin bir yılına daha girerken, Hakka şahitlik etmek adına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Birazcık durun ve dinleyin; Dik duruşunuza, zulme boyun eğmeyişinize meleklerin gıpta ile alkış tuttuğunu duyacak Ve Hz. Muhammed'in (sav) size tebessüm ettiğini hissedeceksiniz.... Kerbela'nın Zeyneb'ini yazan tarih, günümüz zalimlerine boyun eğmeyişinizi de kayda geçecek ve sizler tarihsel süreçte şerefle yerinizi alacaksınız. Yeter ki ödün vermeyin ve vaz geçmeyin..." dedi.

Zalimlere meydan okuyan konuşmasının devamında  Sabiha Ateş Alpat şunları söyledi: "Ey kendini başkalarının iradesi üzerinde yetki sahibi sanan zavallılar. Yüreğiniz yetiyorsa Kocaeli’nden yükselen inanmış kadınların sesini duyun ve dinleyin. Diyorlar ki; Evrene hükmettiği gibi İnsana da hükmetme yetkisi yalnızca Allah’ındır.Allah’tan başka bizim hayatımıza kimsenin yön verme hakkı yoktur.

Bizler direnmeyi Atamız İbrahim (as) dan ve baş öğretmenimiz, Hz. Muhammed (sav) den öğrendik. İnsanlığın Baş öğretmeni olan Hz. Muhammed Mekke devrinin statokucularının kendisine sunduğu Dünyaya ait her türlü makam, mevki, koltuk tekliflerine karşı şöyle diyordu;

“Vallahi bir elime güneşi diğer elime ay’ı verseniz ben bu davadan geri adım atacak değilim!"

Şunu iyi bilin ki; bizler tarihin bu sayfasında, O’nun takipçileri olarak yasakla boyun eğmeyeceğimizi gösteriyor,diplomayı uzatıp karşılığında tesettürümüzü yani kimliğimizi, kimliğimizden bir parçayı isteyenlere karşı “la” diyoruz.

Bizler “herkese açılım bize ise “Açılın” diyenlere “la” diyoruz. Bizler, “Haydi kızlar okula” diyerek,bizleri okula’ a davet edenlerin, Okul’un kapısında “Önce baş örtüsü” diyerek dayatanlara “la “ diyoruz..

Biz tercihlerimizi İslam’dan yana yaptık be nedenle asla inancımızdan,örtümüzden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz."

Etiketler : #Direnmeyi   #Hz.   #İbrahim'den   #   #Hz.   #Muhammed'den   #öğrendik!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN