Direniş meydanı Adeviyye'de hüzün ve gözyaşı var

Güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 200'den fazla kişinin ölmesi sebebiyle darbe direnişinin merkezi Adeviye MeydanI'nda hüzün ve gözyaşı var.

28-07-2013


Mısır'da güvenlik güçleri ve "baltacı" olarak adlandırılan suç gruplarının başkent Kahire'de Meçhul Asker Anıtı yakınlarında darbe karşıtlarına ateş açmasının ardından darbe karşıtı gösterilerin odağındaki Rabiatul Adeviyye ve En-Nahda meydanlarına "hüzün ve gözyaşı" hakim oldu.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtı protestolar için kurulan çadırlar taziye mekanlarına dönüşürken, kurulan hemen her çadırda ya kanlı saldırıyla ilgili tartışmalar yapılıyor ya da dualar ediliyor.

Saldırılar sırasında bölgede bulunan yakınlarının akıbetini öğrenmeye çalışan Kalabalıklar, meydandaki her bir çadırın kapısını aralayıp bilgi almaya çalışırken, sahra hastanesinin girişine asılan ölü ve yaralı listeleri de endişeli gözlerle inceleniyor.

Meydanda oturma eylemine devam edenler, Rabiatul Adeviyye'de yaşananların, 25 Ocak 2011'de Mübarek rejimini sona erdiren ayaklanma sürecinde rejime bağlı güçlerin Tahrir Meydanı'nda muhalifleri hedef aldığı ve "deve vakası" olarak adlandırılan saldırılardan daha şiddetli olduğu yorumunda bulunuyor.

Birer taziye mekanına dönüşen çadırlardaki darbe karşıtları, maruz kaldıkları dehşet karşısında psikolojik çöküntü yaşasalar da hedeflerine ulaşıncaya kadar direnmeye devam edeceklerini vurguluyor.

Nahda Meydanı'nın da Meçhul Asker Anıtı saldırısında hayatını kaybeden bir kişinin son yolculuğuna uğurlanmasının ardından hüzün ve sessizliğe büründüğü gözleniyor. Meydandaki sahra hastanesinde, güvenlik güçleri ve suç gruplarının muhtemel saldırılarına karşı hazırlıklar yapılırken, tedbir amacıyla bölgedeki barikatların sayısı da artırılıyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Direniş   #meydanı   #Adeviyye'de   #hüzün   #ve   #gözyaşı   #var   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN