Devletin görüşeceği cemaat ve tarikatların listesi

Diyanet işleri başkanlığının yapacağı tarihi toplantıya çağrılacak cemaatler ve tarikatlar belli oldu.

26-09-2016


FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı tarihinde ilk kez  gerçekleştirilmesi planlanan “Diyanet-Cemaatler Buluşması”na davet edilecek dini sivil yapılar listesi üzerinde titizlikle duruluyor.

Diyanet görevlileri, cemaat, tarikat ve sivil toplum kuruluşlarının tasnifini yaparken Ehl-i Sünnet itikadına bağlılığı esas alıyor. Nakşibendi ve Kadiri Tarikatı ile Nur Cemaati’nin önde gelen gruplarına yeşil ışık yakılırken, Kur’an ve sünnete muhalif yapılar muhatap alınmayacak. 

Erol Metin'in Karar'daki haberine göre Diyanet’in FETÖ tehdidini ele almak amacıyla tertipleyeceği toplantıya davet etmeyi düşündüğü dini yapılar şöyle:

Risale-i Nur Cemati: Yazıcılar Grubu (Hayrat Vakfı), Nesil Grubu, ‘Okuyucular’ olarak bilinen Kurdoğlu Grubu, Hizmet Vakfı Grubu, Meşveret Grubu, Med-Zehra Grubu, Zehra Grubu, İhlas Nur Grubu, Arslanbey Eğitim ve Kültür Vakfı.

Nakşibendi Tarikatı: İskender Paşa Cemaati, İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Norşin’de Şeyh Nurettin Mutlu, Şeyh Abdülkerim Çevik ile Şeyh Alamuddin, Şanlıurfa’da Şeyh İzettin Aksan, Erzincan’da Şeyh Muhammed Nayır

Diğer tarikat, cemaat ve STK’lar: S. Hilmi Tunahan Cemaati, Mustazaflar Cemiyeti, İhvan Cemaati, Ensar Vakfı, Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), İlim Yayma Cemiyeti, Cerrahi Tekkesi ve Kubbealtı Grubu.

Kaynak:Risalehaber

Etiketler : #Devletin   #görüşeceği   #cemaat   #ve   #tarikatların   #listesi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN