Derde bak: Sakarya'da içki içecek meyhane bulamamış

Ayşe Kulin'den, "Türk aydını"nın zihin yapısını ele veren açıklamalar...

27-09-2012


Balçiçek İlter'in Habertürk TV'de yayınlanan "Söz Sende" programına katılan ünlü yazar Ayşe Kulin, Türkiye'nin giderek muhafazakarlaştığını ve bu tablonun kendisini korkuttuğunu söyledi. İçkili mekan bulmanın zorlaştığını anlatan Kulin, "Gitgide muhafazakarlaşıyoruz, bu beni korkutuyor" dedi. Kulin, Balyoz Davası kararlarına da "Bir zamanlar ordumuzu teslim ettiğimiz insanları içeri soktuk" diyerek tepki gösterdi.

İşte Yazar Ayşe Kulin'in o açıklamalarından satır başları...

"KAPALI KADINLARA İYİ DAVRANMADIK, ŞİMDİ RÖVANŞ ALIYORLAR"

"Her zaman muhafazakardık, ama giderek daha da muhafazakarlaşıyoruz. Bu beni korkutuyor. Şeriat gelmesinden falan korkmuyorum. Şeriatın gelmeyeceğine eminim. Ama muhafazakarlaşmak, değişime direnmek iyi bir şey değildir. Toplumların önünü kapatır. Ve erkek her zaman baskın çıkar.

Mesela içki içmek iyi bir şey değil, ama hayatın bir parçasıdır. Kimileri dua ederek, kimileri de içki içerek sakinleşir. Sakarya'ya imza gününe gitmiştik. Çıktık, canım soğuk bira çekti. Kilometrelerce yürüdük içki içilebilecek tek bir meyhane bulamadık. Bu bir mahalle baskısıdır, korkutuyor. Biz başını kapayan kadın lara uzun yıllar saygı göstermedik, belki de bunları hak ettik. Şimdi onlar rövanşlarını alıyorlar.

"ORDUMUZU TESLİM ETTİKLERİMİZİ İÇERİ SOKTUK"

Ben her zaman bir hukuk devletinde yaşamanın özlemini çektim. Bana nasip olmadı, görüyorum ki ben öyle bir ülkede yaşayamadan göçüp gideceğim. Bu beni rencide ediyor. Bu ülkede yaşamaktan korkmuyorum, daha kötü zamanları da gördük. Ama bir türlü normalleşemiyoruz ve bu beni çok üzüyor. Hata üzerine hata yapıyoruz.

Mesela 27 Mayıs bir hataydı. Son çıkan Balyoz kararları da bir hata. Yapılmamış bir darbenin suçluları olarak bir zamanlar ordumuzu teslim ettiğimiz insanları içeri soktuk. Bu çok yaralayıcı bir şey. Aynı padişahlara "hain padişahlar" demek gibi..."

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Derde   #bak:   #Sakarya'da   #içki   #içecek   #meyhane   #bulamamış   
YORUMLAR
  • hasan mensur    28-09-2012 14:25

    kulin neden o kadar özülüyor ki sakaryada içini rahatlatacak içki bulamamışsa ahirette zakkum ağacından yapılan içkiyi içince rahatlar dönüşünüz hep o'nadır. Allah'ın vaaddi haktır.herşeyi ilk baştan yaratan O'dur. sonra iman edip salih amel işleyenleri hak etikleri ölçüde mükafatlandırmak için geri döndürecek olan yine O'dur. kafirlere de inkar etikleri için kaynar sudan bir içki ve acıklı bir azap vardır.10.4 hurma ve üzüm ağaçlarının meyvalarından da hem içki,hem de güzel gıdalar edinirsiniz şüphesiz ki bundan aklını kulanan kimseler için büyük bir ibret vardır.16:67 Ve de ki: Ohak Rabbimizdendır. artık dileyen iman etsın.çünkü biz zalimler için öyle bir ateş hazırlamışız ki,duvarları,çepeçevre onları içine alacaktır.eğer feryad edip yardım isteseler,erimiş maden gibi yüzleri haşlayan bir su ile cevap verilir.O ne kütü bir içecek ve ne kütü bir dayanma yeri!-18:29 Sonra üzerine onlar için kaynar bir içecek vardır.37:67 selam ve dua ile

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN