Depremzede Van'da "piyango felaketi" yaşanıyor

Depremzede kentte "Afet nedeniyle bu yıl büyük ikramiye Van'a çıkacak" söylentisi sebebiyle bilet satışlarının patladığı belirtiliyor.

25-12-2011


İslam ve Hayat

Ekim ayında 7.3'lük depremle sarsılan Van'da, bir söylenti sebebiyle piyango felaketi yaşandığı bildirildi. Medyada yer alan habere göre, depremzede kentte 'Afet nedeniyle bu yıl büyük ikramiye Van'a çıkacak' söylentisi bilet satışlarını patlatmış durumda.

Medyada yer alan haberde, seyyar milli piyango biletçisi Ramazan Baran'ın, etrafta 'Büyük ikramiye Van'a çıkacak' söylentisinin dolaştığını söylediği belirtiliyor. Baran, 'Yıllardır Van'da bilet satıyorum. Depremden dolayı nüfusun büyük bir çoğunluğu göç etti. Buna rağmen bilet satışlarımız çok iyi. Satacak  biletleri zor buluyoruz. Tabii bunda depremden dolayı Van'a satılmak için gelen biletlerin geri gönderilmesi de var. Biz de  Erzurum'a gidip oradan getirip satıyoruz. Bu da hem 2 günümüzü alıyor hem de ayrı bir masraf oluyor.' dedi. Baran'ın verdiği bilgiye göre günlük 500 civarında bilet satılıyor.

SATACAK BİLET KALMADI

34 yıldır milli piyango bileti satan Bilal Yıldız ise Van'da 50 olan Piyango bayiinin depremden sonra 30'a düştüğünü söyledi. Yıldız da ikramiyenin Van'da çıkacağı fısıltısının yayıldığını ve bu nedenle bilet satışlarında patlama meydana geldiğini, satacak bilet bulamadıklarını anlattı.

Depremzedelerden İlhan Tülay da 'Büyük ikramiye bana çıkarsa, öncelikle bu kış aylarında çadırlarda kalan vatandaşlarımızın barınma sorunları için yardım edeceğim. Daha sonra kendime sağlam bir ev yapıp, Van'a yatırım yapacağım' diye konuştu.

Bir başka depremzede Cemal Oruç 'Vanlılar, depremden dolayı şu an çok büyük bir imtihandan geçiyor. İkramiyeyi kazanacak vatandaşımızdan Van için bir isteğim var. Lütfen ikramiyenin bir kısmıyla Van'a fabrika açın, buradaki zor durumda olan depremzedelere yardım elinizi uzatın' ifadelerini kullandı.

Etiketler : #Depremzede   #Van'da   #piyango   #felaketi   #yaşanıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN