Deniz Bölükbaşı, 'Türbana, AK Parti'nin kapanması için destek verdik' demiş

Balçiçek Pamir, Bölükbaşı'nın bir gece sofrasında ağzından şu cümleleri kaçırdığını öne sürdü: "MHP'nin türban çıkışı tamamen benim fikrim. Olaylar güzel gelişti. Parti kapanacak! Zaten amacım partinin kapatılmasıydı."

09-05-2008


Başkent'te bir süredir "MHP başörtüsü düzenlemesinde AK Parti'yi oyuna getirdi" iddiası konuşuluyor. AK Partili bazı milletvekilleri bu endişelerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları istişare toplantısında "MHP bize tuzak kurdu" sözleriyle dile getirdi.

Erdoğan, AK Partili vekillerin bu görüşünü önemsemezken siyasi kulisler, bu tezi doğrulayan bir söylentiyle çalkalanıyor. Habertürk adlı internet sitesinin yazarlarından Balçiçek Pamir, şok iddiayı dün "Kapatma davasının arkasındaki isim MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı mı?" sorusuyla köşesine taşıdı.

Pamir, Bölükbaşı'nın bir gece sofrasında ağzından şu cümleleri kaçırdığını öne sürdü: "MHP'nin türban çıkışı tamamen benim fikrim. Olaylar güzel gelişti. Parti kapanacak! Zaten amacım partinin kapatılmasıydı." Yıllardır üniversitelerde sorun olan başörtüsü yasağı, AK Parti ve MHP'nin birlikte hazırladıkları anayasa değişikliği ile kaldırılmıştı. Başörtüsü yasağını kaldıran süreç, seçimden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya'da yaptığı açıklama ile başlamıştı. 14 Ocak 2008'de İspanya'da temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, burada yabancı gazetecilerin başörtüsüyle ilgili sorularını cevaplarken, "Avrupa'da, Amerika'da rahatlıkla başı örtülü kızlar üniversiteye gidebilir. Ama halkının yüzde 99'u Müslüman olan ülkemde böyle bir sıkıntı var." demişti. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli ,17 Ocak'ta yazılı açıklama yaparak, başörtüsü sorununun çözümü için Anayasa'nın 10'uncu maddesinin 4. fıkrasının değiştirilmesini önermişti. İki parti arasında yapılan görüşmeler sonucunda 25 Ocak'ta TBMM Başkanlığı'na sunulan anayasa değişikliği teklifi, MHP ve AK Parti'nin oylarıyla kabul edilmişti. Anayasa değişikliğine tepki gösteren CHP ise konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmüştü. Değişik ülkelerde yıllarca büyükelçilik yapan Bölükbaşı, 1 Mart tezkeresi sırasında ABD ile yapılan görüşmelerde Türk tarafının heyet başkanlığını yürüttü. Bölükbaşı, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde MHP'den Ankara 1. sıra milletvekili olarak TBMM'ye girdi. (Zaman)

Etiketler : #Deniz   #Bölükbaşı   #   #'Türbana   #   #AK   #Parti'nin   #kapanması   #için   #destek   #verdik'   #demiş   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN