Demirören AVM, Ağa Camiini ibadete kapattı

İstiklal Caddesi'nde inşa edilen Demirören AVM'nin temelinin yerin 30 m. altına inmesi Ağa Camiine büyük zararlar verdi.

31-08-2011


İstiklal Caddesi'nde devasa bir yapı olarak inşa edilen Demirören AVM'nin temelinin yerin 30 metre altına inmesi İstiklal Caddesi'ndeki 500 yıllık Hüseyin Ağa Camii'nin dengesini bozdu. Daha önce oluşan çatlaklar ve hasar sonucu bir kısmı ibadete kapatılan caminin kubbesinde ve duvarlarında derin çatlaklar oluşmaya başlayınca caminin tamamen ibadete kapatılması gündeme geldi. Demirören, camide oluşan hasarı kendi parasıyla gidermek için koruma kurulundan projenin onaylanmasını bekliyor.

Taksim'de hızla yükselen Demirören AVM, 500 yıllık bir tarihi eseri tehdit ediyor. İstiklal Caddesi'ndeki 500 yıllık Hüseyin Ağa Camii, AVM'nin temel çalışmaları nedeniyle adeta dengesini yitirdi. Tavanında, duvarlarında, avlusunda derin çatlaklar oluştu.

Koruma Kurulu, projeyi hazırladıktan sonra Demirören tarafından caminin restorasyomnu yapılacak. Bu süre zarfında cami ibadete kapalı olacak.

(Kaynak: Dünya Bülteni) 

Etiketler : #Demirören   #AVM   #   #Ağa   #Camiini   #ibadete   #kapattı   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN