Defileden sonra olacağı buydu

Türkiye'de defilelerle başlayan tesettürün metalaştırılma süreci, bir derginin düzenlediği tesettürlü kapak kızı yarışmasıyla zirveye ulaştı!

29-04-2013


Son aylarda sayıları hızla artan ve tesettür modası ile ilgili yayınlar yapan dergilerden birisinin düzenlediği yarışma, tesettürdeki yozlaşmayı gözler önüne seriyor.

Bir "tesettür Modası dergisi", şimdilik internet üzerinden yayılan yarışmasıyla "kapak kızı" arıyor. Özellikle sosyal medya üzerinden yayılan ilanda "Hayallerini gerçekleştirmeye hazır mısın?" sloganıyla 5 bin TL ödülle kapak kızı yarışması düzenlendiği belirtiliyor.

Dünya Bülteni adına yarışma hakında ayrıntılı bilgi almak için aradığımız derginin yöneticileri yarışmanın proje aşamasında olduğunu belirterek ayrıntılı bilgi veremeyeceklerini söyledi. Dergi yöneticileri, yarışmanın resmi olarak ilan edilmediğini, yarışma şartnamesinin hazırlandığını belirttiler.

Öte yandan yarışma için hazırlanan afişte '-mı' soru ekinin ayrı yazılması gerekirken bitişik yazılarak "hazırmısın?" şeklinde olması dikkat çekiyor.

Derginin imtiyaz sahibi Mehmet Volkan Atay, derginin kurulduğu günlerde katıldığı bir televizyon programında dergilerinin misyonuyla cihad ettiğini iddia etmişti.

AHMET MERCAN: DEFİLELERLE BAŞLAYAN SÜRECİN SON AŞAMASI

Kapak kızı yarışmasını Dünya Bülteni'ne değerlendiren yazar Ahmet Mercan, gelinen aşama üzerinde kara kara düşünmek gerektiğini belirterek bu yarışmanıjn örtünmeyi savunan kesimlerin tesettürü nasıl meta haline getirdiklerinin resmi olduğunu söyledi.

Tesettürün amacının kamusal alana çıkan hanımların mahremiyetini gizlemesi olduğunu kaydeden Ahmet Mercan, yarışmanın bakışının temelinde ise meta ile kazanıldığı savunulan bir değerin söz konusu olduğunu ifade etti. Mercan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kur'an bizlere insanı güzelleştiren şeyin salih amel olduğunu söylüyor. Para ile alınan bir şey insanı güzelleştirmez. Bu süreç, tesettür defilesi adı verilen faaliyetlerle başlayan sürecin son aşaması. Bundan alimlerimiz de sorumludur. Defileler ilk yapıldığında karşı çıkmaları ve buna cevaz vermemeleri gerekirdi. Defile ile başlayan bir sürecin bu aşamaya geleceği belliydi. Biz ilk günden itibaren tesettür ile defilenin yan yana duramayacağını ifade ettik fakat malesef, gelinen noktada dünyevileşme artık zirveye ulaştı."

Yarışmanın afişinde yer alan "Hayallerini gerçekleştirmeye hazır mısın?" sloganına da değinen Mercan, bunun tesettürün içinin ne kadar boşaltıldığının göstergesi olduğunu söyledi. Mercan, "Yani birileri sizi beğenecek, siz de hayallerinize böyle kavuşmuş olacaksınız, bunun medeniyetimiz ve değer yargılarımızla bir alakası yok" dedi.

Mercan, bu tarz faaliyetlerle tesettürün içinin boşaltılarak bir meta ve aksesuar haline getildiğini söyledi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Defileden   #sonra   #olacağı   #buydu   
YORUMLAR
  • atilla aksu   01-05-2013 00:03

    ala dergisi varlığıyla bile türkiyedeki islamcıların ne duruma geldiğini ortaya koyuyor. burada sorulması gereken soru şu, birileri talep etmeseydi ala diye bir dergi basılırmıydı. ala poşette satılan dergilerden daha tehlikeli bir dergidir ancak dergiden yapılan açıklamayla haberde ki ilanın kendilerine ait olmadığını duyurdumşardı

  • fatma   29-04-2013 17:11

    Profilden ve haşemalı fotoğraf da ister yakında bunlar; bir sonraki yarışmada! Estağfirullah! Bu dergileri alan, aldıran ebeveynlerin geldiği geleceği nokta içler acısı! Müşrik,kafir,ateist,solcu kesim almıyor bu dergileri! Peki kim alıyor? Önce başörtüsüne sorun dediler, sonra çözüm diye hidayetlerini dünya karşılığında verdiler. Çocuklarının gelecek kaygısı dünya olanın, hayalleri ahirete dair olacak değildi ya! Sorunsuz ve hayallerini gerçekleştirecekleri dünya, işte şeytan tarafından böyle ayaklarının altına serildi. Bakalım, kaç kişi başvuracak!

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN